Cuţitar ridicat de poliţişti şi trimis la puşcărie

0

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din satul Flondora, comuna Manoleasa, a fost ridicat ieri de poliţişti şi încarcerat, după ce a fost condamnat definitiv la şapte ani de încisoare cu executare pentru tentativă de omor. Cunoscut ca fiind agresiv, Alin Ilie Pleşca a fost ridicat şi dus direct la penitenciar pentru executarea pedepsei.

Agresiunea care l-a trimis după gratii a avut loc pe 2 martie 2016, când bărbatul a mers la un bar unde gestionar era fratele său. Acolo avea să dea şi peste cel care avea să-i cadă victimă – Andrei Constantin Toaşcă, în vârstă de 21 de ani – pe care l-a dat afară. În schimb, în momentul în care tânărul s-a ridicat să plece, individul i-a tras o lovitură cu pumnul după cap, după care l-a înjunghiat cu un cuţit în spate. Pentru că cel rănit nu şi-a mai simţit picioarele, oamenii l-au transportat la Spitalul Săveni, iar de aici la Spitalul Judeţean, de unde tânărul a fost transferat la Iaşi, ulterior fiind internat de încă două ori în spital. Aşa se face că Andrei Constantin Toaşcă a avut nevoie de 80-85 zile îngrijiri medicale.

Audiat, Alin Ilie Pleşca a respins acuzaţiile susţinând că de fapt i-a tras tânărului un singur pumn, iar acesta s-a dezechilibat şi a căzut peste masă şi mai apoi peste cioburile paharelor sparte pe pardoseală. Ulterior, când a văzut că lucrurile sunt extrem de grave, el i-a cerut victimei să-şi schimbe declaraţiile şi să susţină o altă versiune, respectiv că a căzut de pe bicicletă şi că i-a intrat o spiţă în spate, rugându-l pe tânăr să-l ierte, pentru că are de crescut patru copii.

Trimis în judecată, Alin Ilie Pleşca a fost găsit vinovat atât de Tribunalul Botoşani cât şi de Curtea de Apel Suceava, sentinţa definitivă fiind pronunţată ieri. În schimb, pe lângă pedeapsa primită, bărbatul a fost obligat de magistraţi să-i plătească celui înjunghiat daune morale şi materiale în sumă de 20.000 de lei, dar şi cheltuielile de spitalizare.

+1 -0
se încarcă...