Încep asfaltările în judeţ

0

Două sectoare de drum judeţean cu probleme vor intra în modernizare după ce Consiliul Judeţean (CJ) a semnat contractele cu două firme din Botoşani. Este vorba de DJ 208H, Vorona – Oneaga – Pădureni, care va fi modernizat pe o lungime de 12,7 kilometri, şi DJ 282 A Ionăşeni – Măşcăteni (10 kilometri).

Primul sector de drum va fi modernizat de Transporturi Auto SA, firma lui Constantin Conţac, iar cel de al doilea de Big Conf SRL, firma controlată de fiul său, Liviu Conţac. Ambele lucrări sunt finanţate prin PNDL II, valoare lucrărilor ridicându-se la 20 milioane lei, respectiv 16,7 milioane lei.

Interesant este că cele două firme au câştigat şi licitaţiile pe cele două loturi de lucrări de întreţinere la drumurile judeţene. Termenul de contestaţii a expirat noaptea trecută la ora 24:00, iar în cursul zilei de astăzi vor fi semnate, la sediul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, contractele. „Trebuie să intrăm cât de repede se poate pe drumul strategic şi să facem plombări la cald, pentru că pe acolo cu greu se mai poate circula şi nu mai putem aştepta reluarea licitaţiei. În paralel, vom cere constructorului de pe Zona 1 – Sud (n.r. – Transporturi Auto S.A.) să înceapă şi lucrările la fundaţia drumului Flămânzi – Prăjeni – Plugari, a cărei asfaltare rămâne prioritatea noastră pentru acest an. Pe Zona 2 – Nord, unde câştigător a fost desemnat Big Conf, priorităţile sunt: Vorniceni – Cordăreni şi Dumeni – Dorohoi”, a declarat Dorin Birta, vicepreşedintele CJ Botoşani.

+0 -0
se încarcă...