A început plantarea florilor în municipiul Botoşani

0
bty

În aceste zile se plantează flori în mai multe zone ale municipiului Botoşani, respectiv sensuri giratorii, parcuri şi pietonale. Contractul a fost câştigat de firma care a livrat şi anul trecut florile pentru înfrumuseţarea oraşului.

„În urma atribuirii licitației pentru plantarea florilor, firma Pronto Edil a început lucrările în municipiul Botoșani, care presupun plantarea a 57.600 de răsaduri mici și 2.600 de flori la ghivece, în amplasamentele pe care le-am înfrumusețat și anii trecuți”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului.

Valoarea contractului este de 135.000 de lei fără TVA, sumă care include şi valoarea a 620 de crizanteme, care vor fi plantate în toamnă. Contractul presupune şi trei operaţiuni de udare a florilor plantate.

Pentru a tăia elanul celor care vor să-şi pună flori în curte pe cheltuiala primăriei, edilii au cerut sprijinul poliţiştilor locali.

„Odată cu operațiunea aceasta de plantare, am făcut și o adresă către Poliția Locală prin care le aducem la cunoștință faptul că s-au plantat aceste flori și că ar trebui să acorde o atenție deosebită amplasamentelor respective. Am constatat că se fură destul de multe flori cu tot cu ghiveci, cu tot cu rădăcină. S-au furat bulbi de lalele în perioada anterioară din sensul giratoriu din Grivița. Am mai avut astfel de situaţii neplăcute și la Casa Tineretului”, a explicat Cosmin Andrei.

bty
+0 -0
se încarcă...