Bani publici pentru FC Botoşani

0

Asociaţiile neguvernamentale au la dispoziţie 650.000 de lei pentru depunerea de proiecte cu finanţare nerambursabilă la Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani. „Sunt 6,5 miliarde (n.r. – lei vechi) la dispoziţia ONG-urilor. Principiile şi condiţiile sunt cele de anul trecut”, a declarat preşedintele CJ, Costică Macaleţi.

350.000 de lei sunt puşi la dispoziţia asociaţiilor sportive, care pot depune proiecte până în limita a 200.000 de lei. Dublarea limitei maxime s-a făcut la solicitarea FC Botoşani, care speră ca să primească de la CJ suma maximă. „Am spus că dau numai 100.000 lei la sport ca să poată să se încadreze cât mai multe asociaţii. Am ridicat plafonul la 200.000 lei. Am majorat suma de anul trecut pentru proiectele sociale, învăţământ şi spor, pe total proiecte finanţate din fonduri nerambursabile, cu încă 100.000 lei, pe care să îi dăm la FC Botoşani în ideea că o să vină cu un proiect eligibil. E în funcţie şi de ceea ce vor scrie în proiect. Ideea este de a promova Botoşaniul, iar FC Botoşani este un ambasador al Botoşaniului”, a spus Costică Macaleţi.

Anul trecut, FC Botoşani a primit 282.000 de lei din cei 350.000 de lei alocaţi de CJ pentru proiectele din sport, adică 80%.

ONG-urile care activează în cultură, educaţie şi culte au la dispoziţie un buget de 300.000 de lei, iar limita maximă de finanţare pentru un proiect este de 30.000 de lei.

Pentru ambele domenii, proiectele se pot depune până pe data de 14 iunie, ora 14:00, după care va începe evaluarea proiectelor, care va fi făcută de o comisie formată din consilieri şi reprezentanţi ai CJ. „Noi trebuie să facem selecţia de dosare cu o echipă care va fi foarte atentă, pentru că e vorba de bani publici şi nu ne permitem să ne jucăm”, a declarat preşedintele CJ

În 2018, CJ Botoşani a finanţat 17 proiecte ale organizaţiilor neguvernamentale din judeţ din domeniul sportului, culturii, educaţiei şi a cultelor cu puţin peste jumătate de milion de lei.

+0 -0
se încarcă...