Bătrân atacat de maidanezi în Piaţa Centrală

0

Maidanezii încep din nou să facă victime în rândul botoşănenilor. Astfel, în urmă cu câteva zile, un pensionar în vârstă de 80 de ani a ajuns la spital după ce a fost muşcat de un câine fără stăpân în Piaţa Centrală din municipiu, chiar în faţa unei tarabe cu legume. „Singura reacţie a comerciantului a fost aceea că a început să râdă. Norocul meu a fost că aveam două perechi de pantaloni, că altfel mă alegeam cu o rană mult mai mare”, a declarat Mihai P.

Bărbatul le-a cerut ajutorul poliţiştilor din piaţă, însă demersul său nu a avut rezultatul dorit. „M-am dus la poliţia pieţei şi mi-au spus «o să mergem noi să verificăm». Nu au mers cu mine să vadă ce s-a întâmplat. Se poate aşa ceva? Unde să mă mai duc? Mergi în piaţă şi te rup câinii. Aşa am ajuns? Am ajuns să ne fie frică să mergem în piaţă? Erau oameni ai străzii în piaţă, nu mai sunt, acum comercianţii au câini”, a spus bătrânul, cu lacrimi în ochi.

Ulterior bărbatul a mers la spital unde a primit o nouă lovitură din partea sistemului, acesta fiind trimis de medici să-şi cumpere singur injecţia de care avea nevoie pentru imunizare.

Informat în legătură cu acest incident, viceprimarul Cosmin Andrei a luat primele măsuri.

„Am mai demarat o acţiune în Piaţa Centrală pentru a captura câinii care înţeleg că sunt ocrotiţi de unii comercianţi. Este o situaţie care nu-şi are rostul – să ţii câini în Piaţa Centrală, într-o cuşcă, într-un spaţiu în care ar trebuie să se vândă legume – fructe. Sub nici o formă nu trebuie să avem cuşti de câini în Piaţa Centrală. Este un spaţiu îngrădit, protejat de Poliţia Locală, în centrul oraşului. Vom acţiona acolo cu determinare până rezolvăm problema şi voi anunţa rezultatele”, a declarat edilul.

Tot la solicitarea unor botoşăneni, hingherii firmei care are contract cu municipalitatea au acţionat în curtea Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean, de unde au capturat zece câini. „Acţiunea a fost încununată de succes, spun eu. Vom mai reveni acolo pentru a vedea dacă au mai apărut câini fără stăpân”, a dat asigurări Cosmin Andrei.

+0 -0
se încarcă...