Două unităţi de învăţământ din municipiul Botoşani au primit titlul de „Şcoală europeană”

0

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Şcoala 11 Botoşani au primit titlul de „Şcoală europeană”. La nivel naţional, încă 85 de unităţi de învăţământ au fost recompensate cu această distincţie, care se acordă pentru activitățile complexe în domeniul proiectelor educaționale cu dimensiune europeană din ultimii ani.

Competiţia „Şcoală Europeană” se adresează unităţilor din învăţământul preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programe europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Competiția constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Acordarea titlului de „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, o îmbunătățire a managementului școlar și dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

Certificatul obținut are o valabilitate de trei ani. După această perioadă, pentru reconfirmarea titlului, şcolile trebuie să se reînscrie  în această competiţie, cu respectarea cerinţelor legate de colaborarea cu şcoli din Uniunea Europeană, corelată cu un management coerent şi performant, centrat pe dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei.

+0 -0
se încarcă...