Moarte cumplită pentru o bătrână din Manoleasa (video)

0

Moarte cumplită pentru o femeie din Manoleasa. În vârstă de 89 de ani, din Manoleasa, femeia a ajuns în stare critică la Urgenţe după ce a fost lovită în cap de calul unui consătean.

Potrivit rudelor, femeia a ieşit ieri dimineaţă din casă şi a mers la un magazin din sat pentru a-şi lua pâine. La întoarcere, pentru a sucrta drumul, a trecut pe o uliţă unde bărbatul care locuieşte la câteva case distanţă şi-a lăsat cei trei cai să pască. În momentul în care a trecut prin dreptul lor, femeia a fost atacată de una din cabaline, care ar fi cunoscută între săteni că este agresivă.

Lovitura puternică primită în cap au lăsat-o pe femeie inconşientă pe pământ, fiind găsită de o rudă la scurt timp. A fost dusă mai întâi acasă de către rude, aceştia sunând ulterior la 112, cerând ajutorul cadrelor medicale.

O ambulanţă de la Săveni a fost trimisă la faţa locului, iar în întâmpinarea echipajului medical a fost direcţionat şi echipajul de terapie intensivă al SMURD, care a preluat-o şi transportat-o la Urgenţe. Din cauza vârstei şi a traumatismelor severe, femeia a fost internată în spital în stare critică, organismul ei cedând la câteva ore. „Pacienta a suferit un raumatism cranian sever, cu pierderea stării de cunoştinţă. A fost adusă la Urgenţe în comă, intubată şi ventilată mecanic, prognosticul fiind unul rezervat. Din păcate, în ciuda eforturilor noastre, femeia a decedat câteva ore mai târziu, pe secţia de neurochirurgie”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Cazul a fost preluat şi de poliţişti, care au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la producerea incidentului extrem de grav, o primă măsură fiind luată împotriva proprietarului cailor, care a fost sancţionat contravenţional pentru că şi-a lăsat animalele nesupravegheate. „În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând ca în funcţie de concluziile colegilor mei să se dispună măsurile care se impun”, a precizat Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt al IJP Botoşani.

 

 

+0 -0
se încarcă...