Cuvânt – o călătorie cu sens

0
0

Asociația culturală Vis de Artist a organizat vineri, 17 mai, la Botoșani, manifestarea „Cuvânt – o călătorie cu sens”. Activitatea a fost coordonată de Florentina Toniță, poet, scriitor, muzeograf și jurnalist.

În cadrul întâlnirii cu cei prezenți, Florentina și-a propus să treacă prin mai multe stări cuvintele, pornind de la comunicarea în familie, la informație, proză, poem. Participanții, copii și adulți, au interacționat și au creat povești, urmând indicațiile coordonatorului. Starea de bine s-a instalat imediat, evenimentul urmărind dezvoltarea personală a celor prezenți, precum și dezvoltarea anumitor competențe: interpersonale, capacitatea de lucru în echipă, încrederea în sine, responsabilitatea, capacitatea de a rezolva probleme practice, subliniind educația prin acțiune.

Este a 11-a participare a ONG-ului la Săptămâna Națională a Voluntariatului, proiect inițiat de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat și aflat la a 18-a ediție. În 2019 am optat pentru organizarea unui eveniment care promovează educația de calitate prin nonformal”, a menționat Cătălina Constantinovici, președintele Asociației culturale „Vis de Artist”.

Săptămâna Națională a Voluntariatului este un eveniment național anual menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care acestea îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.

+0 -0

se încarcă...