Bărbat ajuns la Urgențe cu un pahar în fund

0

Caz incredibil pentru medicii chirurgi botoşăneni. Aceştia au fost nevoiţi să scoată chirurgical un pahar de sticlă blocat în fundul unui botoşănean.

Bărbatul de 51 de ani, originar dintr-o comună din marginea judeţului s-a prezentat sâmbătă la Urgenţe, acuzând că are o sângerare la nivelul anusului.

În momentul în care au vrut să îl consulte, medicii au primit vestea şocantă că motivul sângerării ar fi fost un pahar de sticlă. „Iniţial am crezut că glumeşte. La o examinare sumară se putea vedea că este vorba de un corp străin, însă nu am crezut că ar fi chiar un pahar. A fost trimis la o radiografie, iar rezultatul ne-a lăsat mască pe toţi. Era un pahar cu gura în jos”, a spus amuzat un medic din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe.

Pe cât de amuzant cazul, însă, pe atât de serios şi periculos a fost, medicii luând decizia internării imediate a bărbatului, acesta fiind pregătit pentru o intervenţie chirurgicală. „S-a încercat scoaterea obiectului pe aceeaşi cale, însă a fost imposibil, existând pericolul de a se sparge în interior. Fiind vorba de o zonă puternic vascularizată, era pericolul unei hemoragii masive şi deces. Paharul era blocat în zona rectului, astfel că s-a intrat chirurgical şi a fost scos prin abdomen”, a precizat un medic primar chirurg din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”.

Ulterior, pacientul a fost internat pe secţia de reanimare, starea lui fiind bună, iar paharul a fost oprit de medici pentru a fi pus la colecţia de obiecte ciudate scoase din pacienţi.

Bărbatul nu le-a precizat cu exacitate medicilor motivul petru care a recurs la gestul bizar şi extrem de periculos, acesta spunând doar că avea o sângerare şi a încercat să o oprească introducându-şi paharul în rect.

Deja ai votat!
se încarcă...