Bărbat ajuns la urgenţe din cauza unei albine

0
0

Un bărbat a avut de suferit de pe urma unei întâlniri mai puţin plăcute cu o albină. În ciuda vremii ploioase şi reci de sâmbătă, se pare că insectele respective au fost foarte active, iar bărbatul de 52 de ani, din comuna Răchiţi, a simţit-o pe pielea lui. Acesta se afla în propria grădină, când la un moment dat a simţit o înţepătură puternică deasupra ochiului stâng. A dus mâna şi a realizat că fusese înţepat de o albină, pe care a reuşit să o prindă.

La câteva minute a început să simtă ameţeli şi stări de greaţă, cu dureri mari de cap, ochiul umflându-se puternic. Speriat, bărbatul s-a suit la volanul maşinii personale şi a pornit spre Botoşani, pentru a ajunge mai repede la Urgenţe. Acesta a fost preluat imediat de cadrele medicale care i-au acordat primul ajutor în cabinetul de consultaţii. „Pacientul a fost perfuzat şi monitorizat, după care şi-a reveni la paramentrii normali, nefiind nevoie de internare. I-au fost trasate o serie de recomandări”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Cadrele medicale spun că în astfel de situaţii este periculos ca cei afectaţi de o înţepătură de albină sau viespe, care pot dezvolta un şoc anafilactic, să se urce la volan, putând provoca astfel un accident rutier, un caz similar având loc şi în toamna anului trecut.

+0 -0

se încarcă...