Bebeluş cât o sticlă de suc născut la Maternitate

0

Un bebeluş de doar 720 de grame a fost adus pe lume duminică, la Maternitatea Botoşani. Băiețelul s-a născut la doar 24 de săptămâni de sarcină, adică char la limita între avort şi copil, iar medicii specialişti s-au chinuit să o ţină în viaţă. Practic, copilul era atât de mic la naştere încât grosimea mâinii sale era asemenea grosimii degetului unui adult.

Din acest motiv, după ce a fost stabilizat, bebeluşul a fost direcţionat către Maternitatea din Suceava, care este de rang superior celei din Botoşani, şi care poate gestiona astfel de cazuri. O ambulanţă l-a transportat pe acesta la Suceava, medicii neonatologi din judeţul vecin încercând să îl ajute să se dezvolte şi să supravieţuiască.

Disperați de numărul foarte mare de gravide care ajung la Maternitate să nască fără a avea sarcinile monitorizate de medici, i-a făcut pe ce de la Ministerul Sănătății ia în calcul decontarea transportului acestora pentru efectuarea analizelor biologice și examenelor clinice complementare, în vederea urmăririi corecte a sarcinii. Măsura ar urma să fie pusă în aplicare din toamna acestui an, iar printre persoanele beneficiare se numără femeile aparținând minorităților rome, femei șomere, tinere beneficiare ale venitului minim garantat, beneficiare de sprijin pentru întreținerea familiei, femei care au în întreținere copii cu dizabilități.

Potrivit medicilor specialiști de la Maternitatea Botoșani, există foarte multe cazuri în care femeile însărcinate vin la medic doar în momentul în care nasc, astfel că riscul unor naşteri cu probleme sau de copii prematuri creşte foarte mult.

Deja ai votat!
se încarcă...