Se umflă Bașeul și Volovățul – Cod portocaliu

0

Hidrologii au emis noi avertizări Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţele Botoşani, Alba și Hunedoara şi Cod galben pentru judeţele Sibiu şi din nou Alba şi Hunedoara.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până duminică la ora 10:00, se află sub avertizare Cod portocaliu de inundaţii râurile din bazinele hidrografice Başeu şi Volovăţ din judeţul Botoşani. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai ridicată pe unele râuri din bazinele hidrografice Başeu – bazin superior şi mijlociu.

De asemenea, până duminică, la ora 2:00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de Inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic: Mureş – afluenţii mici de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Alba Iulia – amonte S.H. Gelmar din judeţele Alba şi Hunedoara.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai ridicată pe unele râuri din bazinele hidrografice Pianul şi Cioara.

Hidrologii au mai instituit sâmbătă un Cod galben de inundaţii pe râurile mici din bazinul hidrografic Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Târnave – amonte S.H. Brănişca din judeţele: Alba, Sibiu şi Hunedoara, valabil până duminică la ora 6:00 şi unul pentru le efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţei E pe râurile mici din bazinul hidrografic Târnava Mare – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Mediaş din judeţele Sibiu şi Alba.

+0 -0
se încarcă...