Ziua Olimpică la Botoşani

0

De 1 iunie peste 100 de botoşăneni au sărbătorit voia bună şi mişcarea în cadrul Zilei Olimpice prin intermediul unui cros desfăşurat în Parcul ,,Mihai Eminescu”, dar şi prin concursuri de fotbal şi tenis desfăşurate la Şcoala Generală nr.7.
,,Ziua Olimpică” este mult mai mult decat o zi în care ne distrăm, ne jucăm sau facem exerciţii. Este o zi de sărbătoare a Mişcării Olimpice Moderne, zi în care se împărtăşesc valorile olimpice în cadrul comunităţii.”, ne-a explicat Elena Alecsa, directorul Asociaţiei Olimpice Române, filiala Botoşani
De la cel mai tânăr participant, de 4 ani, până la cel mai vârstnic, de peste 60 ani, alergătorii i-au avut alături pe profesorii Anisie Ionuț (Inspector de specialitate I.S.J), Ana Țepeș (Inspector Sport D.J.T.S.), Budăi Ungureanu Dorel (Consilier Sport D.J.T.S.), profesor Cucu Genoveva (Secretar A.O.R filiala Botoșani), doctor Saradan Corneliu ( Direcția de Sănătate Publică Botoșani) profesor Tibi Honciuc L.P.S, profesor Măntăluță Dan (Șc.Generală nr.11), profesor Anisie Maria (Liceul teoretic ,,Grigore Antipa”) şi profesorul Diana Rusu (Colegiul Național „A.T.Laurian”).
La Şcoala Generală Nr.7 s-a desfăşurat concursul ,,Energie şi Destindere” fotbal-tenis, gimnaziu şi liceu, simplu şi dublu, unde toţi participanţii au primit din partea Comitetului Olimpic Sportiv Român tricouri, şepcuţe, diplome şi medalii.
,, De la cei mai energici copilaşi, până la oameni cu funcţii înalte, astăzi sportul ne-a dovedit că ne uneşte pe toți indiferent de vârstă sau ocupaţii. Cel mai mult m-a impresionat dorinţa copiilor de câştiga, dar şi bucuria acestora de a participa la o activitate de genul acesta. Încurajez şi îmi arăt dorinţa de a vedea cât mai des astfel de evenimente în comunitatea noastră, cât şi din ce în ce mai mulţi iubitori ai sportului.”, este declaraţia Cristinei Carciuc, Director Departament Concursuri şi activități extraşcolare – C.J.E.

+0 -0
se încarcă...