Săptămâna prevenirii criminalităţii a început la frontieră

0

Ieri, pe 3 iunie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, în parteneriat cu poliţiştii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani şi ai Biroului pentru Imigrări Botoşani au desfăşurat activităţi de prevenire a migraţiei ilegale pe raza comunelor Mihăileni, Hilişeu Horia, Pomârla şi Cristineşti.

Poliţiştii au avut întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale, dar şi cu cetăţenii din comunele menţionate. Acestora le-au fost transmise informaţii referitoare la modalităţile de semnalare a existenţei unor migranţi şi conştientizarea faptului că traficul de persoane reprezintă o infracţiune. „Racolarea, îndrumarea, călăuzirea, transportarea, transferarea sau adăpostirea unei persoane, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani” se arată într-un comunicat al IPJ.

Materiale informative oferite autorităţilor locale

Poliţiştii au oferit reprezentanţilor autorităţilor locale materiale cu informaţii preventive, pe care aceştia să le distribuie cetăţenilor din comunităţile respective. Activitatea a marcat debutul „Săptămânii prevenirii criminalităţii” şi a reprezentat o acţiune comună a celor două instituţii, componente ale Comisiei judeţene de monitorizare a activităţii preventive.

Deja ai votat!
se încarcă...