Bacalaureat 2019 – Rezultate foarte bune la prima probă

0
Bacalaureat 2019 – Rezultate foarte bune la prima probă

Liceenii botoşăneni au obţinut rezultate foarte bune la prima probă a Bacalaureatului, respectiv cea de evaluare a competenţelor de comunicare în limba română. Potrivit celor precizare de Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, la această probă au fost înscrişi 2614 elevi, însă 29 nu s-au mai prezentat în faţa comisiei.

În ceea ce privește calificativele obținute, situația se prezintă după cum urmează: 1746 elevi au fost încadraţi la nivelul de competenţă „Experimentat”, 638 la „Avansat” şi 201 la nivelul „Mediu”.

În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie, absolvenţii de liceu vor face dovada competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Proba scrisă la Limba şi literatura română (proba Ea) va fi susţinută pe 1 iulie, iar proba la Limba şi literatura maternă (Eb) pe 2 iulie. Proba obligatorie a profilului (Ec) va avea loc pe 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului și specializării (Ed) se va desfășura pe 4 iulie.

Candidaţii vor afla rezultatele pe 8 iulie, până la ora 12.00, după care, în intervalul orar 12.00 – 16.00, vor putea fi depuse contestaţii de către cei nemulţumiţi de notele acordate de profesorii evaluatori. Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 13 iulie.

 

 

+0 -0

se încarcă...