Fost primar condamnat pentru distrugere

0

Fostul primar al comunei Stăuceni, Relu Valentin Burlacu, a fost condamnat astăzi de Judecătoria Botoşani la un an de închisoare pentru distrugere, după ce a avariat cu intenţie maşina cumnatului său. Cum mai avea o condamnare definitivă la doi ani de închisoare cu suspendare pentru afaceri ilegale cu ţigări de contrabandă, instanţa a contopit pedepsele şi a rezultat o pedeapsă de doi ani şi opt luni de închisoare, însă magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Astfel, Relu Valentin Burlacu va fi supus unui termen de supraveghere de patru ani, timp în care va trebui să respecte o serie de măsuri şi de obligaţii stabilite de judecători. El va trebui să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Botoşani şi să presteze un număr de 90 zile muncă neremunerată la Primăria Stăuceni sau la Direcţia Judeţean de Drumuri şi Poduri. În plus, potrivit deciziei instanţei, pentru a scăpa de puşcărie, el va trebui să-i plătească cumnatului daune materiale de 32.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Întreprinzător particular, Relu Valentin Burlacu a devenit primar în vara lui 2016, după ce a candidat din partea Partidului Social Democrat. La scurt timp de la preluarea mandatului, în septembrie 2016, el a avut un conflict cu un cumnat de-al său, Paul Ţurcanu, căruia i-a distrus maşina cu camionul. Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor, iar un an mai târziu Relu Valentin Burlacu a fost trimis în judecată pentru distrugere.

Isprava nu este singulară. În februarie 1998, el a fost condamnat de Judecătoria Botoşani la trei luni închisoare pentru vătămare corporală, iar în februarie 2003 la doi ani închisoare cu suspendare pentru distrugere. Asta după ce a intrat cu camionul în casa unui sătean, tot în scop de răzbunare. Ulterior, el a fost trimis în judecată şi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism pentru sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă, după ce s-a apucat de afaceri cu ţigări. Găsit vinovat, el a primit în mai 2018 o pedeapsă de doi ani închisoare, magistraţii dispunând suspendarea executării pedepsei. În urma sentinţei, el şi-a pierdut mandatul de primar şi s-a întors la activitatea de întreprinzător particular. În schimb, prerogativele de primar au fost preluate de viceprimarul comunei, Cosmin Iulian Epuraş.

+0 -0
se încarcă...