„Omagiu lui Eminescu”, spectacol – concurs organizat de Asociaţia Judeţeană a Profesorilor de Limba şi Literatura Română

0
„Omagiu lui Eminescu”, spectacol – concurs organizat de Asociaţia Judeţeană a Profesorilor de Limba şi Literatura Română

Pe 15 iunie se împlinesc 130 de ani de la înălțarea către nesfârșit a marelui poet Mihai Eminescu. Cu acest prilej, Asociația Județeană a Profesorilor de Limba și Literatura Română Botoșani organizează mai multe manifestări. „Îi închinăm îndatorați poetului neamului românesc un omagiu, sub forma unui spectacol – concurs <Omagiu lui Mihai Eminescu>, în ziua de 15 iunie, începând cu ora 10.00, la Botoșani Shopping Center. Tot atunci va avea loc premierea câștigătorilor concursurilor de creație literară, creație plastică și de interpretare a poeziei eminesciene, din cadrul Festivalului Naţional de Poezie şi Proză <Mihai Eminescu>”, a declarat profesorul Diana Damean, directorul festivalului şi preşedintele Asociaţiei Judeţene a Profesorilor de Limba şi Literatura Română.

Reprezentanţii asociaţiei vor prezenta, tot sâmbătă, revista „ABC-ul criticii literare”, conținând articole realizate de elevi și profesori din țară. În cadrul spectacolului, un moment deosebit va fi susținut de cantautorul Adrian Sărmășan, invitat la Botoșani pentru lansarea Imnului tineretului eminescian și a ultimului său album, „Dimineți în doi”.

Activitățile vor continua cu desfășurarea unui spectacol omagial asemănător la Palatul Culturii din Iași, începând cu ora 15.00, cu participarea poetei și actriței Claudia Motea, din Bucureşti și a partenerilor de proiect din județele Iași și Vaslui. Premianții vor fi recompensați cu diplome și cărți.

Organizatorii oferă Trofeul „Poesis Litera” pentru creație literară și pentru interpretare de poezie eminesciană. În plus, anul acesta Editura Libris şi Asociația Libris Cultural din Brașov invită laureații concursului la „Festivalul de Carte și Muzică Libris”, care va avea loc în Piața Sfatului din Brașov, în perioada 25 – 28 iulie 2019.

„Laureații edițiilor precedente sunt invitați în data de 15 iunie la Botoşani Shopping Center pentru a încânta publicul și pentru a realiza înregistrări necesare realizării unui CD, producție Libris”, a mai precizat Diana Damean.

+0 -0

se încarcă...