Elevi străini în vizită la Prefectură şi CJ (foto-video)

0

Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean (CJ) au fost în această dimineaţă gazdele unei delegaţii Erasmus+, formată din cadre didactice şi elevi din Turcia, Letoni,a dar şi de la Şcoala 1 Albeşti (Botoşani).

Proiectul accesat de şcoala turcă, intitulat „English Language Acquisition with Blended Learning”, are drept scop abordarea învățării mixte în orele de limba engleză. Prin această abordare, se așteaptă ca elevii implicați în proiect să înregistreze o îmbunătățire considerabilă a comunicării în limba engleză, cât și o creștere a gradului de implicare a lor în ceea ce privește diversitatea lingvistică și culturală europeană.

Coordonatorul proiectului, profesorul de limbă engleză Feruze Ilkatmış, a explicat necesitatea derulării acestui proiect prin aceea că a observat la orele de predare faptul că elevii sunt mai receptivi şi achiziţionează mai repede cunoştinţele dacă se folosesc de tehnologie. „Suntem încântaţi de primirea pe care ne-au făcut gazdele, de ospitalitatea şi bunătatea românilor, iar următoarea mobilitate va fi în Turcia… Cel mai important efect al proiectului este că elevii întâlnesc diverse culturi şi diverse modalităţi de învăţare”, a explicat Feruze Ilkatmış.

Prefectul Dan Şlincu le-a mulţumit pentru vizită şi i-a îndemnat pe musafiri să profite de şederea la Botoşani pentru a vizita obiectivele culturale din municipiu. „Este limpede că acest proiect vă va ajuta în învăţarea limbii engleze, dar cred că va forma şi prietenii de durată. Vă doresc mult succes şi oricând veţi veni la Botoşani veţi fi bineveniţi şi la Instituţia Prefectului”, a spus Dan Şlincu.

Deja ai votat!
se încarcă...