Tichete de vacanţă şi diferenţe salariale pentru angajaţii din sistemul educaţional botoşănean

0

Înainte de vacanţa de vară, angajaţii din educaţia botoşăneană au primit tichete, dar şi diferenţe salariale. În aceste condiţii, se poate spune că aceştia au suficiente motive să plece mulţumiţi în vacanţă. „În multe şcoli, bugetul alocat nu a acoperit necesarul de tichete, însă s-au făcut adrese de suplimentare şi, în loc de tichete în valoare de 1450 de lei s-au dat de 1350, urmând să se dea diferenţa. Totodată, s-a mai mers pe varianta ca doi sau trei colegi să primească tichetele mai târziu. Situaţia este diferită de la şcoală la şcoală, însă în cea mai mare parte tichetele au ajuns la colegii noştri”, a explicat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

Potrivit liderului LSI, în aceste zile în foarte multe şcoli s-au făcut şi plăţi în contul dobânzilor calculate la drepturile salariale câştigate în instanţă, iar unele sume au fost plătite pe 14 iunie, data la care se acordă salariile în învăţământ. Liviu Axinte a adăugat că este o nebuloasă în privinţa modului de calcul, însă oamenii sunt mulţumiţi că, în cele din urmă au primit şi aceste sume.

Tot în aceste zile se va stabili dacă sumele aferente concediului de odihnă se achită la plecarea în vacanţă, sau lună de lună. „Anul trecut, spre exemplu, s-a plătit în iulie şi o parte din drepturile salariale pe iulie şi august. Colegii trebuie consultaţi pentru a se stabili care modul de acordare a drepturilor băneşti aferente concediului”, a mai spus Liviu Axinte.

+0 -0
se încarcă...