Evaluare Naţională – Mii de elevi susţin astăzi proba scrisă la Limba şi literatura română

0

4085 de absolvenţi de gimnaziu vor susţine astăzi în şcolile botoşănene proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale.

Evaluarea Națională la Limba şi literatura română va începe la ora 9.00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul.

Timpul destinat pentru a rezolva subiectele  pentru clasa a VIII-a este de două ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale, candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

„Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)”, au transmis reprezentanţii MEN.

Elevii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii elevi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest lucru este consemnat de către asistenţi în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite iniţial se anulează pe loc de către asistenţi, menţionându-se pe ele „Anulat”, se semnează de către asistenţi şi se păstrează în condiţiile stabilite pentru lucrările scrise.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naţionale, absolvenţii de gimnaziu vor susţine pe 20 iunie, proba la Matematică, iar pe 21 iunie, proba scrisă la Limba și literatura maternă. Pe 25 iunie, până în ora 12.00, vor fi afişate rezultatele, urmând ca în aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00 – 20.00, să fie depuse contestaţiile. În perioada 26 – 28 iunie, vor fi reevaluate lucrările ale căror note au fost contestate, iar rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi anunţate pe 29 iunie.

+0 -0
se încarcă...