Finanţări pentru formare profesională în context european

0
0

Opt unităţi de învăţământ botoşănene au obţinut finanţări europene care totalizează 276.250 de euro pentru a derula proiecte de formare profesională. Unitățile de învățământ care vor implementa proiecte de mobilitate în domeniul educației şcolare, în perioada 2019-2021, sunt: Liceul „Regina Maria” Dorohoi, Casa Corpului Didactic Botoşani, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoşani, Inspectoratul Şcolar Județean Botoşani, Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”

Programul Erasmus + permite dezvoltarea profesională a personalului didactic prin participarea la activităţi relevante ce au loc în altă ţară decât ţara de origine.

Proiectele de mobilitate, din domeniul educației şcolare, programul Erasmus+, implică dobândirea de cunoştințe şi competenţe inclusiv învăţarea limbilor străine sau aprofundarea competenţelor TIC pentru profesioniştii implicaţi în domeniul şcolar pre-primar, primar sau secundar.

În cadrul rundei 2019, respectiv la termenul limită 5 februarie 2019, au fost aprobate la nivel național 133 de proiecte, 4 dintre acestea se află pe lista de rezerve şi un număr de 378 de proiecte au fost respinse.

„Proiectele aprobate pun accent pe accesibilitate și incluziune socială prin exploatarea resurselor IT în demersul didactic, adaptarea strategiilor de predare/învățare/evaluare a Limbii franceze la Europa actuală, educație pentru diversitate şi favorizarea progresului şcolar prin utilizarea modelelor europene, remodelarea formalului prin non-formal şi digital etc.

Proiectele prevăd participarea cadrelor didactice, a directorilor de unități de învățământ şi a inspectorilor şcolari la cursuri de formare structurate şi la activități de job-shadowing/stagii de observare), dar şi desfăşurarea de activități locale, formale şi non-formale », a declarat Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Informații suplimentare pot fi obţinute accesând:

https://www.erasmusplus.ro/educatie-scolara-mobilitati;

https://www.erasmusplus.ro/library/Scolar/2019/rezultate_selectie_KA101_2019.pdf.

+0 -0

se încarcă...