spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTFinanţări pentru formare profesională în context european

Finanţări pentru formare profesională în context european

Opt unităţi de învăţământ botoşănene au obţinut finanţări europene care totalizează 276.250 de euro pentru a derula proiecte de formare profesională. Unitățile de învățământ care vor implementa proiecte de mobilitate în domeniul educației şcolare, în perioada 2019-2021, sunt: Liceul „Regina Maria” Dorohoi, Casa Corpului Didactic Botoşani, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoşani, Inspectoratul Şcolar Județean Botoşani, Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”

Programul Erasmus + permite dezvoltarea profesională a personalului didactic prin participarea la activităţi relevante ce au loc în altă ţară decât ţara de origine.

Proiectele de mobilitate, din domeniul educației şcolare, programul Erasmus+, implică dobândirea de cunoştințe şi competenţe inclusiv învăţarea limbilor străine sau aprofundarea competenţelor TIC pentru profesioniştii implicaţi în domeniul şcolar pre-primar, primar sau secundar.

În cadrul rundei 2019, respectiv la termenul limită 5 februarie 2019, au fost aprobate la nivel național 133 de proiecte, 4 dintre acestea se află pe lista de rezerve şi un număr de 378 de proiecte au fost respinse.

„Proiectele aprobate pun accent pe accesibilitate și incluziune socială prin exploatarea resurselor IT în demersul didactic, adaptarea strategiilor de predare/învățare/evaluare a Limbii franceze la Europa actuală, educație pentru diversitate şi favorizarea progresului şcolar prin utilizarea modelelor europene, remodelarea formalului prin non-formal şi digital etc.

Proiectele prevăd participarea cadrelor didactice, a directorilor de unități de învățământ şi a inspectorilor şcolari la cursuri de formare structurate şi la activități de job-shadowing/stagii de observare), dar şi desfăşurarea de activități locale, formale şi non-formale », a declarat Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Informații suplimentare pot fi obţinute accesând:

https://www.erasmusplus.ro/educatie-scolara-mobilitati;

https://www.erasmusplus.ro/library/Scolar/2019/rezultate_selectie_KA101_2019.pdf.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...