1 × two =

A password will be e-mailed to you.

Poliţia Română, în parteneriat cu EUCPN (Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii), EUROPOL şi alte 12 state din Europa, lansează, astăzi, 19 iunie, prima Zi europeană de prevenire a furturilor din locuinţă. Iniţiativa are drept scop conştientizarea cetăţenilor cu privire la modalităţile prin care îşi pot proteja locuinţa, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

Campania „Păstraţi surprizele doar pentru vacanţă!” este finanţată de Fondul de Securitate Internă al Uniunii Europene, iar prin intermediul acesteia, Poliţia Română, în parteneriat cu EUCPN, EUROPOL şi alte 12 state, îşi propune să atragă atenţia asupra prevenirii infracţiunilor de furt din locuinţe. Astfel, prin activităţile din această zi, la nivel european, specialiştii în prevenirea criminalităţii recomandă cetăţenilor să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. „Check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar vă face vulnerabil în faţa hoţilor. De asemenea, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţin în casă bunuri de valoare sau că sunt plecaţi de acasă. Selfie-urile sunt şi ele distractive, dar trebuie avut grijă la ce se observă în imagine”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

În România, în primele luni ale anului 2019, au fost sesizate 9.210 infracţiuni de furt din locuinţe, cu 5.45% mai puţin faţă de perioada similară a anului 2018, majoritatea înregistrate în mediul urban. În schimb, analiza infracţiunilor de furturi din locuinţe evidenţiază o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru săvârşirea unor astfel de fapte. De asemenea, din datele analizate rezultă că unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenţei proprietarului în a adopta măsuri simple, dar eficiente de autoprotecţie.

Poliţiştii botoşăneni au fost prezenţi în comuna Tudora şi au avut discuţii cu cetăţenii, oferindu-le acestora sfaturi preventive referitoare la modalităţile de protecţie a bunurilor, astfel încât să nu devină victime ale furturilor din locuinţe. Pentru mai multe informaţii, accesaţi: www.prevenireacriminalitatii.ro sau www.eucpn.org

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...