Pesta bagă autorităţile în şedinţă de urgenţă la Rădăuţi Prut (foto)

0

Explozia de pestă porcină africană din gospodăriile de pe malul Prutului a determinat conducerea Prefecturii şi a Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) să organizeze astăzi o întâlnire cu membrii Unităţii de Sprijin a Centrului Local de Combatere a Bolilor, activată la Rădăuţi Prut.

La discuţii au participat şi primarul comunei Rădăuţi Prut, Viorel Nichiteanu, reprezentanţii Direcţiei Agricole, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

În cadrul întâlnirii s-a pus accent pe respectarea tuturor măsurilor menite a preveni şi a reduce la maximum portarea virusului pestei porcine africane în alte exploataţii din zonă- atât de către autorităţile locale, cât şi de către cetăţenii din comună, proprietari de animale.

De asemenea, au fost verificate filtrele instituite la ieşirile din satul Rediu, precum şi Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut.

Subprefectul Daniela Lozneanu a solicitat tuturor celor angrenaţi în aplicarea măsurilor aprobate în şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor responsabilitate şi implicare. Este o situaţie dificilă, dar trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a nu se înrăutăţi. Guvernul despăgubeşte proprietarii animalelor depistate bolnave însă din punct de vedere economic, apariţia altor cazuri de pestă porcină africană ar însemna o problemă pentru întreaga comunitate”, a spus Daniela Lozneanu.

 

+0 -0
se încarcă...