Protest pentru drumul spre Iași prin Prăjeni

0

Pe lângă temperaturile care se anunţă a fi de-a dreptul caniculare, cara aceasta va fi încinsă şi de protestele pentru drumuri.

La două zile după protestul de pe 5 iulie pentru drumul strategic va avea loc un nou protest pentru un alt drum de importanţă majoră pentru judeţul Botoşani. Este vorba de drumul spre Iaşi prin Prăjeni. Protestul va fi organizat de locuitorii comunei, care se tem că drumul nu va fi reabilitat, după ce acesta a fost lăsat de constructor o perioadă sub trafic. Mai mult, ei susţin că pe drum s-a lucrat doar în preajma alegerilor europarlamentare şi că nu s-au făcut mari intervenţii, artera fiind şi acum greu circulabilă.

Avem o informare a cetăţenilor din comuna Prăjeni că vor să facă un protest petru drumuri. Sincer, nu mai suportăm! Oamenii se tem că nu se vor continua cu lucrările după ce utilajele au plecat din zonă. În afară că s-a mai pus nişte piatră spartă şi s-au rezolvat nişte burduşiri nu s-a făcut nimic. S-a mai îndreptat pe zona unde nu era asfalt, dar oamenii se tem că nu se va mai lucra. Dacă nu se lucrează acum, când e vreme bună, atunci când o vor face?”, a declarat primarul comunei Prăjeni, Alexandru Răileanu, care a înştiinţat autorităţile judeţene despre protest.

Birta: „Investiţia nu a fost abandonată”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Dorin Birta, în responsabilitatea căruia se află reţeaua de drumuri judeţene a declarat că investiţia nu a fost abandonată, ci că a fost lăsată intenţionat sub trafic o perioadă de timp pentru a nu apărea probleme ulterioare la terasament acolo unde s-au făcut lucrări. „S-a lucrat la fundaţia drumului şi se lasă puţin sub trafic porţiunile respective, ca să nu ne trezim cu cedări de fundaţie. Nu putem asfalta pe bucăţi, ci trebuie să să facem totul odată. Aşa am făcut şi cu Havârna anul trecut şi în alte zone ale judeţului. La jumătatea lunii iulie, începutul lunii august, cum terminăm Joldeşti-Tudora ne mutăm pe Prăjeni”, a declarat Dorin Birta, adăugând că nu avansează un termen de finalizare al lucrării, dar promite că „anul acesta vom avea covor în două straturi”.

În urmă cu două săptămâni, directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri (DJDP) Botoşani, Cătălin Gheorghian, afirma că s-au terminat intervenţiile la structura drumului Flămânzi – Prăjeni – Plugari şi că acesta va fi lăsat o lună, o lună şi jumătate sub trafic. „Am rezolvat burduşirile şi le lăsăm sub trafic până pe 1 august, după care se va turna covor asfaltic în două straturi”, spunea directorul DJDP, care sublinia că ritmul lucrărilor poate fi influenţat şi de starea vremii.

Protest şi pentru drumul strategic

Şi botoşănenii din zona drumului strategic se pregătesc de noi proteste pe 5 iulie. Ei acuză faptul că, deşi au fost promisiuni că la începutul lunii mai se va trece la plombarea acestuia, lucrurile nu au stat tocmai aşa şi în realitate şi că aceste au fost făcute doar în preajma alegerilor europarlamentare după care s-au oprit. Reprezentanţii DJDP susţin că lucrările au început imediat după semnarea contractului de întreţinere şi s-au sistat doar pe perioada ploioasă.
Vicepreşedintele CJ Dorin Birta a declarat că va merge să stea de vorbă cu oamenii din zona drumului strategic şi să le explice că nu se pot face investiţii de amploare, ci doar plombări pe acest drum până când nu va intra în reabilitarea totală prin proiectul cu finanţare europeană. „
Până atunci vom continua să plombăm, aşa cum se poate, acele sectoare de drum”, a spus Birta.
Protestatarii nu sunt mulţumiţi cu ideea peticirii drumului, ci cer ca el să fie refăcut în totalitate.

+0 -0
se încarcă...