Daniel Câşlariu, organizatorul protestului din 5 iulie: Oameni buni, nu mai fiţi eroi pe facebook!

0
bdr

Pe 5 iulie, Grupul Civic Botoşani şi Asociaţia Împreună pentru A8 vor organiza cel mai mare protest pentru drumuri.  Daniel Câșlariu şi Cristian Andrioaei, iniţiatorii protestului „SOS Infrastructura Botoşani”, au susţinut astăzi o conferinţă de presă în cadrul căreia au anunţat că se bazează pe o participare de aproximativ 2000 de persoane din Botoşani, dar şi din alte oraşe ale ţării. Printre protestatari se vor afla şi reprezentanţi ai unor asociaţii civice din ţară.

„Demagogia politică, prin promisiunile asumate de guvernele din ultimii 30 de ani, a dus Botoşaniul pe ultima treaptă europeană!”, „Vrem drumuri judeţene la standarde europene!”, „Vrem spitale!”, Vrem dezvoltarea infrastructurii regionale, a Moldovei, în care Botoşaniul trebuie să fie egal cu celelalte judeţe prospere ale României!”, „Fii parte activă din lupta fără arme pentru dezvoltarea judeţului Botoşani, vino şi tu în Piaţa Revoluţiei la Botoşani!”, sunt câteva dintre mesajele lansate de iniţiatorii protestului.

„Noi am hotărât că este cazul să ne ținem de promisiunile făcute anterior, când am spus răspicat că vom reveni dacă ei nu se vor apuca de drumul strategic, de tot ceea ce ţine de infrastructură. De data aceasta am schimbat un pic ambientul, fiind un om civic, m-am hotărât să cer ajutorul tuturor grupurilor civice din România și străinătate şi am făcut apel la bunătatea oamenilor și la toți cei care vor să susțină Moldova. De prea mulți ani am fost mințiți: <vă vom face, vă vom drege> şi nu s-au ținut de cuvânt”, a declarat Daniel Câșlariu.

Protestul va viza nu numai starea drumurilor, dar şi celelalte probleme cu care se confruntă judeţul. „Ne-am săturat să băgăm banii în maşini, să mergem la un spital şi să ni se spună <nu avem medicamente, nu avem ce ne trebuie> şi să mergem la Iaşi. Nu se poate. Este timpul să facem o schimbare. Trebuie să le demonstrăm lor că noi, oamenii simpli, i-am pus acolo şi tot noi putem să-i dăm jos. Pentru că puterea stă în mâinile noastre. Doar dacă noi ne unim și ieșim în stradă, o să câștigăm, o să facem un pas înainte. Oameni buni, nu mai fiți eroi pe Facebook! Este timpul să ieșiți în stradă, este timpul să le demonstrăm tuturor că noi cei din Moldova, cei din Botoșani, nu mai suntem bătaia de joc a nimănui. Vrem să le demonstrăm că noi putem să fim uniţi”, a mai spus Daniel Câșlariu, adăugând că este foarte important ca botoşănenii să iasă în stradă să-şi ceară drepturile.

Cristian Andrioaei a arătat că Dorin Birta, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a dat asigurări că vor fi făcute plombări în 30 de zile, dar de la data declaraţiei au trecut 90 de zile şi s-au plombat doar patru din cei 102 kilometri. „Situaţia rămâne tragică în continuare, nu numai pe drumul strategic, sau DJ 282, ci în tot judeţul. Noi nu întrevedem ca pe viitor Botoşaniul să ajungă la nivelul judeţelor vecine”, a spus, printre altele, Cristian Andrioaei. Potrivit acestuia, echipele de drumari au fost mutate de pe drumul strategic în zona Prăjeni pentru că şi acolo se anunţase un protest pe 7 iulie, dar care a fost anulat.

Cei care vor participa la protest vor veni din diferite localităţi ale judeţului, punctul de întâlnire fiind Poligonul ACR, acolo unde îşi vor lăsa maşinile pentru a nu bloca oraşul. De acolo, la ora 9.30, se va urma traseul: strada Pacea – strada Sucevei – Calea Națională – strada Cuza Vodă – Piața Revoluției (Consiliul Județean Botoșani).

Deja ai votat!
se încarcă...