Bărbat ajuns la spital din cauza unei felii de salam

0

Un bărbat de 43 de ani a ajuns la Urgenţe după ce a suferit un şoc anafilactic dintr-un motiv mai puţin obişnuit.

Bărbatul, din Mănăstirea Doamnei, a sunat la 112 după ce i s-a umflat foarte tare buza şi limba şi abia mai putea vorbi. Acesta a fost preluat de un echipaj de la ambulanţă şi dus la spital, bărbatul spunându-le cadrelor medicale că tot ce consumase au fost câteva felii de salam şi o bere. Cadrele medicale i-au aplicat imediat tratamentul pentru astfel de situaţii, bărbatul fiind stabilizat şi ulterior internat pentru supraveghere medicală. Medicii cred că bărbatl ar fi putut fi alergic la unul din ingredientele din salam.

Şocul anafilactic este o reacție alergică severă care poate apărea în câteva secunde sau minute de la expunerea la un alergen alimentar, sau veninul rezultat în urma unei înțepături de albină sau viespie. Cantitatea mare de substanțe chimice eliberate de sistemul imunitar pentru a face faţă substenţei considerate toxice duce la scăderea tensiunii arteriale şi îngustarea căilor respiratorii, victimei fiindu-i tot mai greu să repisre.

Simptomele anafilaxiei mai includ erupție la nivelul pielii, greață și vărsături. Dacă anafilaxia nu este tratată imediat, se poate ajunge la pierderea conștienței sau chiar la moarte.

+0 -0
se încarcă...