Cadre medicale uimite de o pacientă de 105 ani

0

Nu de puţine ori cadrele medicale din Unitatea de Primiri Urgenţe sunt lăsate fără replică de un pacient. De cele mai multe ori însă, în sens negativ, în cazuri în care sunt pacienţi care vin la Urgenţe pentru o durere de deget, sau înţepaţi de ţânţari.

Nu a fost însă cazul şi miecuri dimineaţă, când ambulanţa a adus la Urgenţe o pacientă cu vârsta de 105 ani, născută în anul 1914. Femeia, care locuieşte în Botoşani, a apelat serviciul 112 pentru că nu se simţea prea bine şi acuza o durere în parea dreaptă a abdomenului, astfel că a decis să apeleze la ajutorul medicilor.

A ajuns la Urgenţe însoţită nu de copii, cum în general ajung persoanele la spital, ci de o nepoată şi o strănepoată. „În afară de durerea în partea dreaptă, pe care a descris-o foarte clar şi punctual, chiar, nu avea nicio problemă. A dorit ea să ne spună ce o doare, nu le-a lăsat pe rude. Era foarte lucidă, foarte prezentă, era chiar glumeaţă cu cei din UPU. Le-a spus să ajungă şi ei la 105 ani, şi ea să fie prezentă să le spună la mulţi ani”, a spus amuzat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Ulterior, femeia a fost supusă mai multor examinări şi analize, medicii luând decizia de a o ţine câteva zile pentru monitorizare.

+0 -0
se încarcă...