Zona Metropolitană Botoşani extinde relaţiile de colaborare dincolo de Republica Moldova

0

Pe 8 iulie, a fost semnat la Chișinău ”Acordul de înțelegere și cooperare” dintre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană  Botoșani” și Organizația Publică Regională ”Rodina” din Lipețk – Federația Rusă. La întâlnire au fost prezenți Victor Stadnițchi, președintele Organizației ”Rodina”, Valeri Ivanovici Faleev, președintele Consiliului Raional Dancov din regiunea Lipețk, Igor Grozavu, vicepreședintele  Raionului Drochia din Republica Moldova și Florin Simion Egner, directorul Zonei Metropolitane Botoșani.

Acordul semnat  la Chișinău a fost precedat de relațiile stabilite anterior între Zona Metropolitană  Botoșani și Raionul Drochia – Republica Moldova și de acordul dintre Raionul Drochia și Raionul Dancov din regiunea Lipețk.

„Raionul Dancov are 40.000 de locuitori și administrația de acolo este interesată de promovarea de relații economice, de turism și culturale cu parteneri din România și Moldova”, a declarat Florin Egner.

Regiunea Lipețk din Federația Rusă este situată pe fluviul Don, la o distanță de circa 1000 km de Raionul Drochia. Distanța se parcurge cu avionul în două ore – cu plecare din Chișinău. „Orașul Lipețk are peste 600.000 de locuitori și acolo există o puternică comunitate care vorbește limba română, organizată în „Asociația Moldovenilor din Lipețk”. De altfel, Victor Stadnițchi, profesor universitar în Lipețk, este român”, a mai spus Florin Egner.

+0 -0
se încarcă...