spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTCrimă cumplită la Vârful Câmpului (video)

Crimă cumplită la Vârful Câmpului (video)

Moartea violentă a unui bătrân din județul Botoșani a șocat întreaga comunitate din localitatea în care acesta trăia de mai bine de 82 de ani. Bărbatul a fost omorât chiar de către fiul său, împreună cu care locuia, fără ca cineva să bănuiască ceva sau să poată interveni. Suspectul a fost internat la Secția de Psihiatrie pentru evaluare, iar vecinii spun că de aproximativ trei ani, de când a murit mama sa, acesta devenise tot mai agresiv.

Din primele concluzii ale poliţiştilor, incidentul a avut loc în noaptea de marți spre miercuri, dar abia miercuri dimineață a fost descoperit corpul bătrânului de către un vecin. Acesta a intrat la bănuieli în momentul în care l-a văzut pe fiul victimei mergând pe stradă cu mâinile pline de sânge. Când a intrat în casă, l-a găsit pe bătrân într-o baltă de sânge, fără suflare și a sunat imediat la 112. Bărbatul era plin de urme de cuţit, inclusiv în zona organelor genitale, acesta fiind înjunghiat pe aproape tot corpul. „Ieșise în stradă și când a văzut mașina cu pâine, a dat să se întoarcă. Băiatul cu pâinea l-a întrebat dacă nu cumpără pâine. A venit acolo și l-am văzut cu mâinile pline de sânge. A luat pâinile și a plecat. În ultimul timp, când bea, era violent”, a spus una din vecine.

Toți sătenii știau că fiul în vârstă de 50 de ani al bătrânului are probleme psihice, dar până în urmă cu aproximativ trei ani nu a creat probleme și asta pentru că, spun ei, mama lui îl ducea anual la comisia de evaluare pentru prelungirea pensiei de handicap și obținea și tratamentul pentru el.

Neavând alte rude care să se ocupe de el de când i-a murit mamă, agresorul nu și-a mai luat tratamentul, iar acest lucru a dus la reacțiile sale agresive. „Când trăia maica-să, era mult mai bine. După aia, moșneagul nu s-a mai dus cu el și nu mai lua nici tatament, nici pensie de handicap pentru că nu a fost la comisie. Moșul avea pensie și nu i-o fi dat bani de băutură. Cât a trăit mama lui, i-a dat pastile și nici nu bea. Era respectuos şi mergea şi la biserică”, a spus o altă vecină care a aflat de grozăvie.

Bătrânul abia se putea deplasa, din cauza vârstei şi a mai multor afecţiuni cronice. Acesta este şi unul din motivele pentru care nu şi-a mai putut duce fiul la comisia de expertiză la Botoşani, unde ar fi primit şi pensie de handicap, dar şi tratamentul pentru afecţiunea psihică de care suferea. În timp, afecţiunea copilului s-a agravat, lipsa de reacţie a autorităţilor, a medicului de familie din localitate, a asistentului comunitar, a reprezentanţilor primăriei contribuind şi ele la această tragedie. Toţi spun la unison că bărbatul de 50 de ani „nu a fost un băiat să facă probleme mari”, însă la fel de bine toţi ştiau că acesta suferă de o afecţiune psihică. Dar nimeni nu a făcut nimic mai mult decât să îl observe de la distanţă pe acesta când mergea prin sat. „Acum, în ultimul timp vorbea foarte urât cu toată lumea și parcă era pierdut. Dar nimeni nu se aștepta să facă așa ceva. Îmi era frică atunci când era beat, dar în rest nu am avut probleme cu el. Numai când bea”, spunea unul din consăteni.

Cazul a intrat în atenţia anchetatorilor, între timp fiul victimei fiind internat la Secţia de Psihiatrie pentru o evaluare de specialitate. „Principalul bănuit de comiterea faptei este fiul victimei, în vârstă de 50 de ani. Față de acesta s-a luat măsură internării într-o unitate medicală, pentru efectuare unei expertize medico-legale psihiatrice. În cauza se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat”, a precizat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Dosarul a fost declinat Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru soluționare, iar acum procurorii aşteaptă rezultatele autopsiei pentru stabilirea exactă a cauzelor morții.

Cazul din această săptămână vine în continuarea unei serii de crime şi agresiuni care au avut loc în judeţ în ultimile luni, de o violenţă înfiorătoare. Ultimul caz de acest fel a avut loc în urmă cu o lună, în comuna Lunca, unde o femeie a recurs la un gest asemănător, omorându-şi propriul soţ cu mai multe lovituri de cuţit în zona inghinală şi a organelor genitale, pe care aproape le-a secţionat. Femeia a fost şi ea internată la Psihiatrie, tocmai din cauza violenţei cu care şi-a spintecat partenerul de viaţă, medicii concluzionând ulterior că aceasta avea discernămând în momentul crimei.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...