Performanţă de excepţie pentru un tânăr pianist botoşănean

0

Performanţă de excepţie pentru unul dintre cei mai tineri şi talentaţi pianişti ai Liceului de Artă „Ştefan Luchian”. Este vorba de Vladimir Piţu, care a fost selectat de Eduard Kunz să participe la un master class ce va avea loc la Braşov, în cadrul celei de a treia ediţii Kunz Summer Academy. „Aveam mult mai mulţi studenţi, apoi a fost o alegere dificilă pentru mine. În primul rând am plănuit doar 12, dar am extins acest număr la 16, ceea ce înseamnă că vorbesc mai mult de opt ore pe zi dintr-o scenă la audienţă, ceea ce va fi o provocare fizică! Şi elevilor care nu au trecut – vă rugăm să vă amintiţi că nu înseamnă nimic. Eu personal nu am trecut în runda a doua a concursului Enescu în 2004 şi am câştigat primul Marele Premiu în 2007”, a scris Eduard Kunz pe pagina sa de socializare, unde a anunţat că Vladimir Piţu este printre cei 16 studenţi aleşi.

Eduard Kunz a fost plasat de BBC Music Magazine în Top 10 al celor mai buni pianişti din lume. El a susţinut până acum recitaluri cu 70 de orchestre din lume, iar printre concertele sale se numără cele de la Wigmore Hall în Londra, Louvre în Paris, Concertgebouw în Amsterdam, Milan’s Sala Verdi, Barcelona’s Palau, Tokyo’s Bunka Kaikan, Kyoto Concert Hall şi Dubai Concert Series. Anul trecut, Eduard Kunz a susţinut recitaluri în România, cu violonistul Alexandru Tomescu, alături de care a prezentat lucrările lui Enescu. „În general, muzica şi arta de calitate vorbesc oamenilor despre ceva care-i aproprie, despre ceva care îi reuneşte din toate ţările, pentru că aceasta include emoţia”, susţine marele pianist, citat de zilesinopti.ro.

Noi am aflat prin noiembrie (n.r. – anul trecut) de existenţa acestor cursuri. Şi pentru că în mai 2018 am fost la un concert Kunz la Bistriţa, care a fost dincolo de ideea de frumos, am încercat să îi oferim şi lui Vladimir şansa să lucreze cu aşa un muzician”, a declarat Ana-Manon Piţu, mama talentatului pianist.

Vladimir Piţu este unul dintre cei mai talentaţi tineri pianişti botoşăneni. Anul acesta a încheiat ciclul primar la Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, fiind pregătit de profesorul Adrian Moroşanu. În această perioadă a obţinut numeroase premii, care au culminat cu premiul I la faza naţională a Olimpiadei în proba de pian obţinut în acest an. „Vladimir a lucrat mult în privinţa tracului pe scenă, iar acest lucru s-a văzut. Dacă în clasa a III-a a obţinut menţiune, acum a ocupat locul I. Se cunoaşte munca depusă de el alături de domnul profesor Adrian Moroşanu”, susţinea recent Ana-Manon Piţu.

Deja ai votat!
se încarcă...