Cătălin Flutur – În ultimele două săptămâni s-a lucrat intens la consolidarea clădirii Teatrului „Mihai Eminescu”

0

Primarul Cătălin Flutur a anunţat că lucrările la Teatrul „Mihai Eminescu” continuă. „Cu toate că de afară nu se vede, în ultimele două săptămâni s-a lucrat intens la consolidarea clădirii Teatrului <Mihai Eminescu>. Responsabilii din cadrul Primăriei Municipiului Botoşani monitorizează zilnic aceste lucrări şi colaborează cu constructorul, arhitectul şi proiectantul acestei lucrări, pentru a rezolva din mers eventualele probleme care se ivesc”, a precizat edilul.

Potrivit primarului, etapa esențială de consolidare a clădirii teatrului va fi încheiată în iarna acestui an, conform contractului încheiat, dar și asigurărilor date de constructor. Ulterior, vor fi reluate lucrările de restaurare propriu-zisă, interioară și exterioară, a Teatrului ”Mihai Eminescu”.

Valoarea totală a proiectului, cuprinzând atât partea de consolidare, cât și pe cea de restaurare, este de 23.944.057,74 lei, respectiv 5.136.556,42 euro. Din această valoare, contribuția proprie a municipiului Botoșani este de 1.566.845,9 lei (336.124,83 euro), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, la care se adaugă cota de cofinanțare de 2%, în cuantum de 456.677,79 lei (97.967,99 euro).

Primăria Botoşani a obţinut cinci milioane de euro, în actualul exerciţiu financiar european. Aceeaşi sumă a fost atrasă şi în exerciţiul financiar 2007 – 2013, însă a fost pierdută din cauză că la 31 decembrie 2015, dată la care lucrările trebuiau finalizate, acestea erau la un stadiu de doar 20%.

Lucrările la Teatrul „Mihai Eminescu” au început în vara anului 2014, însă s-au oprit după ce s-a constatat că sunt necesare lucrări suplimentare de consolidare, neincluse în proiectul iniţial. Niciun oficial din primărie nu şi-a asumat atunci responsabilitatea continuării lucrărilor, cu acoperirea costurilor suplimentare de la bugetul local.

+0 -0
se încarcă...