Deținut bătut adus la spital cu mascații (video)

0

Un deţinut a ajuns la Urgenţe adus de mascaţi după ce a fost victima unei bătăi în toată regula în celulă. Incidentul a avut loc în camera de detenţie a bărbatului de 32 de ani, între el şi un coleg de celulă pornid un conflict verbal pe mai multe neînţelegeri personale. De la înjurături până la agresiune nu a fost decât un pas, tânărul, deşi cu un fizic impresionant, ieşind mult mai şifonat din altercaţie. Acesta a fost lovit în cap şi peste faţă, până la sosirea gardienilor care să îi despartă pe cei doi acesta fiind deja plin de sânge. Cei doi au fost despărţiţi de echipa de intervenţie a Penitenciarului, după care „mascaţii” i-au dus pe amândoi la cabinetul medical al unităţii.

Cum cel de 32 de ani acuza stări de ameţeală şi dureri puternice la cap, a fost escortat de doi angajaţi ai Serviciului Asociat pentru Măsuri de Securitate Specială, sau SASS, la Urgenţe, unde a fost supus unui set complet de investigaţii. „Pacientul prezenta multiple traumatisme şi echimoze la nivelul craniului şi feţei în special. A fost investigat pluridisciplinar şi ulterior externat cătr unitatea din care a venit, cu o serie de recomandări medicale”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Altercaţia în care a fost implicat deţinutul a intrat şi în atenţia conducerii unităţii de detenţie, care a demarat o anchetă internă. „Incidentul a fost aplanat cu sprijinul personalului unității aflat în serviciu. De asemenea s-a procedat la sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, concomitent cu declanșarea unei cercetări disciplinare a deținuților implicați, în funcție de rezultatele acesteia urmând să se aplice măsurile disciplinare prevăzute de normele legale în vigoare”, a precizat inspector de penitenciare Anna-Maria Rotariu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoşani.

+0 -0
se încarcă...