Scandalul de la DSPSA a ajuns în CL, Cosmin Andrei i-a cerut primarului să ia măsuri (video)

0
bdr

Scandalul de la Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement a fost adus astăzi în atenţia consilierilor municipali. Primul care a vorbit despre conflictul dintre Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA şi medicul veterinar Mihai Maxim a fost viceprimarul Cosmin Andrei. Acesta i-a cerut primarului Cătălin Flutur să ia măsuri, deoarece directorul şi consilierul municipal Eugen Ţurcanu se află la al doilea caz de agresiune în direcţia pe care o conduce, „sau cel puţin aşa spun subalternii lui”.

„Situaţia este destul de gravă, se impune să luați anumite măsuri cu colegul dumneavoastră de partid, să ni le propuneți în Consiliul Local, pentru că, iată, se ajunge la agresiuni, cred că este ultima limită pe care o putem suporta cu colegii noştri, subalternii domnului Ţurcanu. Și, din informațiile mele, mai sunt și alte necazuri, dar angajații de acolo nu au curaj să vorbească”, a declarat Cosmin Andrei.

Apreciind că directorul DSPSA ar putea fi copleşit de multitudinea de atribuţii, viceprimarul a cerut ca Eugen Ţurcanu să fie degrevat de  această presiune, dar să fie protejaţi şi muncitorii direcţiei. „În primul rând, le este afectată integritatea fizică, ceea ce este nepermis. Dincolo de comisia pe care am spus că o constituim ca să vedem ce s-a întâmplat, dincolo de plângerile penale de la poliţie, trebuie să facem ceva, că este direcția noastră, din subordinea CL, iar domnul Țurcanu este subalternul dumneavoastră şi coleg de partid”, i-a spus Cosmin Andrei primarului.

Eugen Ţurcanu i-a reproşat viceprimarului că a controlat firma care a administrat în ultimii ani padocurile.

Cosmin Andrei a apreciat că Eugen Ţurcanu încearcă să deturneze atenţia de la faptul că un subaltern îl acuză că l-a strâns de gât şi i-a cerut directorului DSPSA să sesizeze organele competente, dacă au fost nereguli în activitatea de la padoc. „Vă solicit să notificaţi toate organele de anchetă dacă aveţi informaţii, nu am absolut nicio problemă, dar nu mai agresaţi oamenii la DSPSA”, i-a răspuns Cosmin Andrei.

Deşi Cosmin Andrei i-a cerut primarului Cătălin Flutur să ia măsuri, edilul nu a declarat nimic în legătură cu acest scandal, în timpul şedinţei de CL. După şedinţă, a transmis printr-un consilier că nu are nimic de comentat.

Nereguli reclamate de directorul DSPSA

Înainte de şedinţa de CL, Eugen Ţurcanu a recunoscut că există un conflict mai vechi între el și Mihai Maxim, pornit de la unele nereguli în activitatea firmei care a administrat padocurile, motivând că medicul  primit de două ori avertisment scris, iar acum este cercetat disciplinar. „Agresiunea verbală a fost următoarea – i-am reproşat domnului medic veterinar lipsa de implicare şi faptul că a ajuns padocul sursa de căpuşare a unor firme care am reuşit cu chiu cu vai să le scot de acolo şi să scăpăm de ele. Dumnealui a avizat şi contravizat şi a făcut frăţie cu aceste companii care au tras din bugetul public mai mulţi bani. Practic, se semnau situații de lucrări inexistente, s-au umflat tot felul de situații de lucrări, nu s-au întocmit acte cu anii pe acolo, într-o inconștiență crasă și din partea companiilor care au lucrat cu noi și din partea dumnealui (medicul veterinar – n.r.). Eu regret că am ajuns în această situație, dar se pare că altă soluție nu există decât să tai cangrena care este acolo”, a spus Eugen Ţurcanu.

Oficialul a negat că l-a agresat pe Mihai Maxim, arătând că tot scandalul pleacă de la faptul că a lezat anumite interese.

„Este strigătul de disperare al unor interese foarte mari din padocul public. Erau facturi lunare de 15.000 de euro pentru servicii inexistente. Numai că ele sunt contravizate de acest individ Maxim”, a explicat Eugen Ţurcanu.

Printre serviciile medicale decontate, dar neefectuate ar fi inspecția zilnică a animalelor, partea de sterilizări, dar şi mai multe adopţii.

„Am găsit 1.000 și ceva de adopții nesemnate, nu știu unde au plecat animalele care teoretic trebuiau să aibă în spate documente justificative. Sunt documente nesemnate de Trioconstruct, Helmi Vet, nici de adoptatori. Și au plecat câini nu știu unde, într-o căsuță poștală din Ontario Canada”, a concluzionat Eugen Ţurcanu, dând asigurări că poate proba cu documente cele afirmate.

+0 -0
se încarcă...