Chioşc din curtea Şcolii 12, pus la pământ de echipele primăriei (video)

0
bty

Edilii botoşăneni se ţin de cuvânt în ceea ce priveşte eliberarea domeniului public de construcţiile ilegale. După ce miercuri echipele primăriei au demolat fosta crâşmă „Capcana”, de pe strada Muncel, astăzi dimineaţă muncitorii Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, poliţişti locali şi funcţionari din cadrul Serviciului patrimoniu au ajuns la Şcoala 12, pentru a dezafecta un chioşc unde s-au vândut în urmă cu câţiva ani produse de patiserie. Acţiunea a fost coordonată de Marian Murariu, viceprimar al municipiului.

Viceprimarul a declarat că în ultimii doi ani, directorul Şcolii 12 a cerut ca acest chioşc să fie dezafectat deoarece reprezintă un pericol pentru copii, având geamuri sparte şi tabla ruginită.

„Firma care şi-a desfăşurat activitatea în acest chioşc a intrat în insolvenţă, în faliment şi apoi a fost radiată. Este o firmă de la Frumuşica. Am discutat cu lichidatorul, cel care s-a ocupat de gestionarea acestei firme şi ne-a spus că dosarul este închis şi putem ridica acest chioşc. După ce am urmat toate procedurile legale, am ajuns în acest punct în care îl dezafectăm, pe cale administrativă”, a explicat Marian Murariu.  Potrivit viceprimarului, acest chioşc trebuia dezafectat de mult, însă intervenţia echipelor primăriei a fost întârziată de procedurile birocratice. Viceprimarul urmează să discute cu juriştii de la Serviciul patrimoniu pentru a stabili cine va plăti costul activităţii de dezafectare a chioşcului.

Muncitorii de la DSPSA au „atacat” chioşcul, fiind demontat pe bucăţi şi pus într-un camion al direcţiei. Botoşănenii care au trecut prin zonă au apreciat măsura luată de municipalitate, arătând că aceste acţiuni trebuie continuate.

Marian Murariu a anunţat că următorul obiectiv este un chioşc aflat pe Calea Naţională, în faţa sediului Direcţiei Muncii. Totodată, vor fi „scanate” şi zonele de blocuri unde există locatari care şi-au amenajat curţi pe domeniul public, fără a plăti concesiune la primărie, sau şi-au extins locuinţele, tot fără aprobarea primăriei.

bty
bdr
bty
bdr
bty
Deja ai votat!
se încarcă...