Situaţie deosebită în Centrul vechi. Pompierii şi SVSU au intervenit

0

Situaţie deosebită în Centrul vechi al municipiului, unde beciul unei clădiri de pe strada Victoriei nr. 3 a fost inundat aproape complet. Un echipaj de la Detaşamentul de pompieri Botoşani precum şi cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) au intervenit astăzi cu motopompele încercând să scoată apa. „A mai fost o intervenţie pe 5 august, în acelaşi loc, însă deocamdată nu se cunoaşte cauza care a dus la inundarea beciului”, a spus Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Prezent la faţa locului, Sorin Curcă, şeful SVSU Botoşani, spune că a fost anunţat inclusiv operatorul de apă, Nova Apaserv, care a trimis o echipă şi a verificat întreaga reţea de distribuţie a apei din acel areal, fără a depista vreo avarie sau o conductă fisurată. „Noi am încercat să intrăm în beci, însă nu se cunoaşte nivelul apei. Aici beciurile sunt pe trei nivele, iar acesta este ultimul. Am verificat celelalte şi sunt sunt uscate. Lucrăm cu motopompele, care sunt pe carburanţi, însă din cauza gazelor emise suntem nevoiţi să le mai oprim din când în când. Beciul are o lungime de aproape 12 metri, o lăţime de circa patru metri şi o înălţime de trei metri. Problema este că noi am evacuat o parte din apă, pentru că se lucrează de câteva ore, însă nivelul pare să nu scadă. Probabil, apa continuă să se infiltreze prin pereţi”, a explicat Sorin Curcă.

Clădirea aflată deasupra beciului este veche de aproape o sută de ani şi nu a mai fost renovată în ultima perioadă. Mai mult, o anexă  din spatele imobilului s-a prăbuşit în urmă cu mai mulţi ani tocmai pentru că respectiva clădire nu a fost consolidată. Din acest motiv, cei din echipele de intervenţie nu vor să rişte pentru a coborî în subsol întrucât nu există nicio expertiză care să stabilească gradul de siguranţă a clădirii. „Am ajuns până în gura beciului şi am introdus sorbul motopompelor, dar este extrem de riscant să se coboare pentru că nu se cunoaşte ce este acolo jos”, a adăugat Sorin Curcă.

Deja ai votat!
se încarcă...