Cum pot copiii să devină oameni de bază ai societății prin intermediul educației creștine?

0

Având în vedere că în ultima vreme lumea a luat o întorsătură nu tocmai bună, copiii trebuie feriți de toate aceaste evenimente nefericite ce descriu în mare parte lumea actuală. Lucrurile nu sunt pierdute, generația tânără, cea a copiilor – viitori adulți, poate face schimbarea benefică pentru omenire.

Copiii au nevoie, chiar de mici, să înțeleagă cum funcționează lumea și de ce este bine să se îndrepte doar spre calea cea bună. Sub Cuvântul Domnului, lucrurile vor merge așa cum trebuie. Părinții trebuie să le explice copilașilor, pe înțelesul lor, de unde a pornit lumea, existența și care sunt principiile după care trebuie să se ghideze ca viitori adulți.

Studiul religiilor și al moralelor creștine

În lume există numeroase religii, acestea au adunat diverse categorii de oameni la un loc – au format o unitate. Religia preponderentă a românilor este creștinismul. Astfel, copiii românilor sunt educați în spirit creștin, după valorile și cuvintele lăsate de Dumnezeu.

Chiar de mici, aceștia trebuie să aibă acces la studiu biblic. Dacă fac acest lucru încă de la o vârstă fragedă, vor înțelege când sunt mari, cât de importante sunt valorile umane și traiul în armonie cu semenii. Pentru că Biblia este cartea Sfântă nelipsită din casa oricărei familii creștine, copiii trebuie să aibă acces la ea. Nu la cea clasică, la cea pe ințelesul lor – cu ilustrații și limbaj potrivit pentru vârsta lor.

Astfel, dacă încep studiul biblic de la o vârstă fragedă, se vor dezvolta frumos și armonios pe viitor. Probabil, pentru început, totul o să li se pară o poveste în Biblie. De aici, părinții trebuie să preia conducerea – să le explice, pe înțelesul lor, de ce scrierile biblice sunt atât de importante pentru ei. Moralele se vor deprinde usor, inconștient chiar, copiii vor aplica lucrurile descoperite în Biblie.

Principiile creștine și felul în care acestea unesc oameni

Copiii trebuie să înțeleagă că religia și credința nu impun rugăciuni la ore fixe sau mersul la biserică constant. Totul vine din interior și din felul în care aceștia percep conduita unui bun creștin. Cu timpul, crescând, concluziile vor fi mai profunde – vor înțelege pe deplin cât de important este să îți iubești semenii, să îi respecți și să îi ajuti.

Părinții ce vor să le pună în brațe de pe acum cărți creștine, pot face această achiziție de la librăria Maranatha. Acolo vor descoperi o multitudine de cărți, pentru cei mici dar și pentru cei mari, cărți ce nu trebuie să lipsească din nicio bibliotecă.

Astfel, după o lectură aprofundată, întreaga familie poate sta împreună pentru a dezbate anumite aspecte descoperite în scrierile citite. Momentele de acest fel nu trebuie să lipsească din viața oricărei familii creștine. Sunt un motiv în plus de adunare a acestora și de petrecere a cât mai mult timp împreună.

Accesând www.librariamaranatha.ro se pot descoperi numeroasele scrieri. Tot acolo există și alte lucruri ideale pentru familiile creștine. Acestea pot fi și un cadou perfect pentru persoanele dragi.

+0 -0
se încarcă...