Liberalii au început să strângă semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis (foto, video)

bty

Liberalii botoşăneni au demarat astăzi campania de strângere a semnăturilor pentru candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

„Este o acţiune amplă şi anume aceea de a informa populaţia şi de a aduna semnături pentru candidatura domnului Klaus Iohannis la Preşedinţia României, la alegerile care vor avea loc în noiembrie. Astăzi începem campania pentru strângerea de semnături pentru candidatura domnului Iohannis, pentru al doilea mandat, pentru o Românie normală, pentru o Românie reprezentată şi acum cu demnitate la nivel internaţional de către domnul Klaus Iohannis şi care şi în ţară a fost reprezentată, de asemenea, cu normalitate, spun eu. Preşedintele României are anumite prerogative, iar Klaus Iohannis s-a încadrat totdeauna în aceste prerogative, fiind un mediator şi nu un preşedinte jucător, aşa cum eram noi obişnuiţi. Aceasta este normalitatea şi acesta este motivul pentru care începem astăzi campania”, a declarat senatorul Costel Şoptică, liderul liberalilor botoşăneni.

Senatorul liberal a apreciat că preşedintele Klaus Iohannis va câştiga alegerile, adăugând că toţi românii care îşi doresc normalitate, democraţie, o ţară în care să-şi poată creşte copiii, o ţară în care educaţia să ocupe locul pe care-l merită, iar mediul economic să-şi recapete importanţa cuvenită îl vor vota pe Klaus Iohannis.

Potrivit liderului liberal, la nivel naţional PNL şi-a propus să strângă peste două milioane de semnături. În judeţul Botoşani liberalii vor aduna între 46.000 şi 50.000 de semnături. Referindu-se la liberalii prezenţi la startul campaniei, Costel Şoptică a explicat că sunt doar persoanele care se vor implica în strângerea semnăturilor, nefiind programat pentru astăzi un miting sau altă acţiune de amploare.

Data de începere a campaniei de strângere a semnăturilor nu a fost aleasă întâmplător.

„De ce 10 august? Anul trecut a fost un eveniment foarte neplăcut, eu l-aş numi chiar un eveniment de cotitură, pentru că am văzut că unele apucături au rămas şi după 1989, din păcate. Mă refer la ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei, la acţiunile care au fost, din punctul meu de vedere, mai mult decât deplasate ale celor conduc şi astăzi România, din păcate şi aici mă refer la PSD. Şi astăzi este o activitate la Bucureşti, organizată de cei din Diaspora. Iată că românii au plecat afară şi doresc neapărat să tragă un semnal de alarmă şi nouă, celor rămaşi aici. Eu văd asta ca o palmă dată celor rămaşi aici pentru că nu am fost în stare să-i primim şi să-i aşteptăm cu flori şi i-am aşteptat cu gaze în Piaţa Victoriei. Spun asta pentru că ştim cu toţii că după 1989, mai ales după anii 1995 – 1996, aceşti oameni care constituie Diaspora au trimis bani acasă şi au contribuit foarte mult la creşterea nivelului de trai în România”, a mai spus Costel Şoptică.

 

bty
bty
bty
bty
bty

 

Deja ai votat!