joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTDispozitive de ordine publică pentru minivacanța de Sf. Maria

Dispozitive de ordine publică pentru minivacanța de Sf. Maria

În perioada 15-18 august a.c, poliţiştii botoşăneni vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

În perioada minivacanţei prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, peste 120 de poliţişti vor acţiona zilnic în dispozitivele de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru o intervenţie rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. Totodată, dispozitivele vor fi suplimentate în zona lăcaşurilor de cult şi în zonele unde se desfăşoară adunări publice (spectacole, zilele comunelor, alte manifestaţii cultural-artistice).

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi zilnic în teren şi vor acţiona cu 8 aparate radar pe principalele drumuri naţionale şi judeţene.

Pentru a petrece această minivacanţă în siguranţă, poliţiştii vă recomandă să ţineţi cont de câteva sfaturi preventive:

-Nu purtaţi portofelul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere. Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii! Atunci când plătiți cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

-Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri’’. De multe ori, produsele sunt contrafăcute sau provin din săvârşirea unor infracţiuni!

-În cazul în care plecaţi de acasă, încuiaţi toate uşile şi geamurile (chiar şi atunci când plecaţi pentru o perioadă scurtă de timp )!

-Nu anunţaţi plecarea de acasă prin postări pe site-urile de socializare!

-Asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului înainte de a pleca la drum! Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!

-Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul pe drum! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute!

-Când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia!

-Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului!

-Nu vă lăsaţi bagajele nesupravegheate pe durata călătoriei cu trenul, în gară, în parcare ori la hotel!

În cazul în care deveniţi victima unei infracţiuni sau aveţi cunoştinţă despre comitere unei astfel de fapte, adresaţi-vă celui mai apropiat poliţist sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.5 ° C
7.8 °
5.5 °
94 %
0.5kmh
100 %
joi
7 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...