Vlad Ivanov a devenit cetățean de onoare (video)

0

Actorul Vlad Ivanov a primit vineri titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, în cadrul unei ceremonii organizate de administraţia locală. Distincţia a fost acordată în baza unei hotărâri adoptate pe 29 iulie de Consiliul Local al municipiului Botoşani, „pentru promovarea municipiului Botoşani pe plan naţional şi internaţional”. „Acest titlu conferit de oficialități înseamnă foarte mult pentru mine, înseamnă o mare onoare şi sper din suflet să pot să îl duc cu mândrie şi respect mai departe. Acest titlu nu înseamnă doar persoana mea, acest titlul câte o parte din fiecare sunteți dumneavoastră, cei cărora trebuie să le mulțumesc că m-au făcut să fiu astăzi cine sunt și să ajung în fața dumneavoastră plin de emoții și cu lacrimi în ochi”, a spus Vlad Ivanov, care le-a mulțumit foștilor dascăli, dar și părinților pentru educația dată. Deși este un obișnuit al marilor scene ale teatrelor și concursurilor internaționale de film, Vlad Ivanov a fost copleșit de emoții: „Sunt mândru că sunt botoşănean şi asta simt în fiecare clipă, şi atunci când sunt plecat din ţară, şi atunci când sunt la Bucureşti, şi atunci când mă întorc acasă și reiau traseul copilăriei şi adolescenţei mele petrecute aici”.

În cadrul ceremoniei, actorul botoșănean Floricel Aionițoaei, criticul de film Irina Margareta Nistor, profesorul Vanea Atudorei, președintele Comunității rușilor lipoveni Botoșani, Ovidiu Ivanov, și fostul diriginte al lui Vlad Ivanov, prof. Daniel Elisei au susținut scurte alocuțiuni. „Înainte să fiu critic de film, sunt cinefil şi iubesc pur şi simplu filmul şi Vlad este printre foarte puţinii actori pe care mi-am dorit să îi şi cunosc, pentru că în general vreau doar să îi cunosc pe ecran pentru ca să nu am surprize cine ştie cum sunt în realitate”, a spus Irina Margareta Nistor, care a glumit pe seama faptului că Vlad Ivanov că va avea ocazie să circule gratis cu tramvaiul din Botoșani.

Vlad Ivanov s-a născut în 1969, la Botoşani, într-o familie de lipoveni. A absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti. A jucat roluri principale în producţii premiate la cele mai mari festivaluri din lume, printre care: „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, deţinător al unui Palme d’Or, „Poliţist, adjectiv”, „Concertul” sau „Principii de viaţă”.

A obţinut Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar acordat de Asociaţia criticilor de film din Los Angeles pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol secundar, pentru „Un duel” şi Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol principal pentru „Omul cel bun din Seciuan”, Premiul Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru filmul „Poliţist, adjectiv”.

+0 -0
se încarcă...