Bătuți, înjunghiați și împușcați la zi de sărbătoare

0

Zeci de botoșăneni au ajuns la Urgențe în noaptea de joi spre vineri și vineri dimineață, după ce au dovedit că tot ce au înțeles din marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului este să arate cât de mult pot bea și lovi cu pumnul. Astfel, zeci de persoane au ajuns la spital într-un interval de 24 de ore, cei mai mulți agresați chiar de cei cu care au petrecut.

La fel ca în alți ani, după slujbele de la biserici, organizate cu ocazia sărbătorii religioase, în mai multe comune din județ au avut loc hramuri, iar acolo unde nu au fost, s-au organizat discoteci. Practic, orice pentru a scuza consumul de alcool în cantități industriale și apoi coborârea la gesturi din cele mai primitive.

O astfel de situație a avut loc și la Vorniceni, unde patru tineri au declanșat o bătaie ca în Vestul Sălbatic, ulterior toți patru ajungând la spital, dar și în atenția Poliției. Incidentul a avut loc în timpul unei petreceri în comună, la puțin timp după miezul nopții, când între doi tineri, de 18 și 29 de ani a început un scandal, pe fondul consumului de alcool și după ce și-au adus aminte de neînțelegeri mai vechi. Fără a sta prea mult pe gânduri, cel de 29 de ani a armat un pistol cu bile, pe care îl avea asupra lui și a tras asupra celui cu care avea conflictul, fragmente din proiectil lovindu-l în cap și față. Asta l-a îndârjit și mai mult pe cel agresat, care a luat un cuțit și și-a atacat adversarul, lovindu-l în zona gâtului și în spate. Alți doi tineri, de 24 și 27 de ani, au sărit în sprijinul celui de 29 de ani, iar între cei patru a început o adevărată luptă.

În cele din urmă martorii incidentului au reușit să îi despartă, între timp fiind apelat și serviciul 112. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție și ambulanță, scena fiind una ca după război. Răniții au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) după ce au primit îngrijiri la fața locului. “Cei patru pacienți prezentau multiple plăgi tăiate, în zona occipitală, a omoplatului, hemotorace, cervicală, torace sau unul din ei la un deget. De asemenea, unul din ei era afectat de un apray iritant-lacrimogent, iar un altul prezenta o plagă prin împușcare la nivelul craniului și multiple plăgi faciale. Au fost stabilizați și internați pe secțiile chirurgicale”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cine se face vinovat de tot scandalul, așteptând să discute și cu toți cei implicați, care ar putea să depună plângere în următoarea perioadă. “La primele concluzii medico legale s-a stabilit că victimelor nu le-a fost pusă viața în pericol. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru lovire și alte violențe, iar cazul este în continuare monitorizat de către polițiști, urmând ca în funcție de poziția procesuală a persoanelor implicate să fie dispuse măsuri legale”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Cazul de la Vornicei nu a fost, din păcate, unul singular. Practic, potrivit cadrelor medicale de gardă la Uegențe, mai bine de jumătate din prezentările din noaptea de joi spre vineri și vineri dimineață au fost pe fondul agresiunilor și consumului excesiv de alcool, la spital ajungând persoane bătute din Botoșani, Stăuceni, Dorohoi, Vorona și Tudora.

Deja ai votat!
se încarcă...