Tabără gratuită în Canada pentru studenți eminenți din Botoșani (video)

0
0

Doi studenţi din Botoşani care au avut performanţe foarte bună la învăţătură vor beneficia de o o vacanţă de o lună în Canada, la iniţiativa Asociaţiei Române din Canada, conduse de profesorul cu origini botoșănene Vanea Atudorei. Este vorba de Octav Eusebiu Halici din Dorohoi, care este student în anul II la Ştiinţe Politice la Bucureşti şi care a luat premiul I la Olimipiada internaţională de Limba franceză, dar şi de Tudor Lăzăruc, student în anul IV la Medicină, care a terminat Liceul de Artă „Ştefan Luchian” şi a fost premiat multiplu pentru interpretare la chitară clasică.

„Le oferim casă, masă, excursii la Niagara, la New York, la Toronto. O să aibă o vacanţă de vis. Noi continuăm să aducem în fiecare an elevi şi studenţi din Botoşani pentru a-i motiva să facă o practică de vară în domeniul lor de activitate şi să facă un schimb de experienţă. Ei văzând cum se lucrează în Canada, vor încerca să schimbe multe lucruri în bine în România”, a spus Atudorei.

Tudor Lăzăruc va susţine şi un concert în Canada, pentru că anul acesta se împlinesc 100 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi Canada. „La sfârșitul Primului Război Mondial și la câteva luni de la Marea Unire, în 1919, Regina Maria a României, a înființat la Montreal Consulatul general al Românie”, a rememorat eminentul profesor.

+0 -0

se încarcă...