eighteen − 12 =

A password will be e-mailed to you.

Medicii botoșăneni au solicitat, ieri după-amiază, elicopterul SMURD pentru a prelua un bărbat care a suferit un infarct miocardic. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, din Botoşani, a ajuns la Urgenţe după ce a sunat la 112 acuzând o durere puternică în zona pieptului. La domiciliul acestuia s-a deplasat echipajul de terapie intensivă al SMURD, care i-a acordat primul ajutor, fiind ulterior transportat la Urgenţe.

Medicii l-au supus unui examen complex, iar rezultatele i-au făcut să solicite transportul la Iaşi în regim de urgenţă. „Pacientul a fost diagnosticat cu infarct, iar timpul în care trebuia să ajungă la Iaşi pentru a primi îngrijiri de specialitate era foarte scurt”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD. Astfel, elicopterul SMURD a aterizat pe poligonul Unității Militare 01189 din municipiul Botoșani, de unde a preluat bărbatul, pentru a fi transportat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași.

O ambulanţă cu medic a asigurat transportul pacientului de la spital la unitatea militară, pentru a fi preluat de elicopter.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 4,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...