Alertă la Inspectoratul de Poliție din cauza unui plic suspect

0

Alertă la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), după ce un botoșănean a sunat la 112 și a anunțat că a primit un plic suspect, care ar conține și un praf. Bărbatul susține că a găsit plicul în cutia poștală și pe el scria „Antrax” – sună la 112. În vârstă de 37 de ani, botoșăneanul, care este de profesie chiar inginer biochimist, a sigilat imediat plicul și a sunat la 112.  Un echipaj de poliție s-a deplasat la locuința acestuia și a adus pachetul cu pricina la sediul IPJ.

În câteva minute au fost alertate toate celelalte structuri speciale, de la Serviciul Român de Informații, Biroul Teritorial al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, dar și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care a trimis la fața locului echipa de intervenție CBRN (chimic, bacteriologic, radiologic și nuclear).

Totodată, personalul a fost evacuat, iar accesul în instituție a fost restricționat. În prezent, conținutul plicului urmează să fie analizat de specialiști pentru a se stabili dacă este vorba de o substanță periculoasă sau este vorba de o farsă de prost gust.

Potrivit unor informații neoficiale, plicul urmează să fie ridicat de un echipaj CBRN de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență care va ajunge la Botoșani și transportat la București sub o escortă din cadrul SIAS pentru ca substanța din interior să fie supusă la o expertiză chimică.

Totodată, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean au deschis o anchetă, cercetările fiind efectuate de către cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

 

Deja ai votat!
se încarcă...