Orașul cucerit de muzică. Concerte estivale organizate de Filarmonică

0

Inițiativă inedită a Filarmonicii Botoșani. Încercând să vină în întâmpinarea iubitorilor muzicii, orchestra a decis să oganizeze o serie de concerte estivale, cu acces liber. Astfel, începând de astăzi și până duminică, adepții muzicii simfonice vor putea asista la o suită de concerte în aer liber.

Acțiunile au debutat astăzi, pe Pietonalul Unirii, unde instrumentiștii filarmonicii au susținut primul concert sub bagheta dirijorului Mircea Holiartoc, interpretând lucrări orchestrale, arii și duete din creația marilor compozitori P.I Ceaicovski, Verdi sau Puccini, pe scenă urcând soprana Cristina Simionescu, mezzo soprana Maria Miron și tenorul Andrei Lazăr.

Atrași de acordurile muzicale, zeci de botoșăneni de toate vârstele au urmărit cu interes interpretările orchestrei, așezați pe scaunele aduse cu această ocazie, ori pe bănci sau fântânile arteziene de pe pietonal. Cert este că și cei aflați în trecere au poposit pentru câteva minute, încântați de acordurile muzicale.

Acțiunile vor continua mâine în Parcul Mihai Eminescu, unde în jurul orei 11 va avea loc un concert de divertisment susținut de orchestra de suflători ai Filarmonicii Botoșani. Duminică, în schimb, pe 25 august, iubitorii muzicii vor avea parte de alte două concerte, unul dimineața la ora 11, tot în Parcul „Mihai Eminescu”, dar și la ora 19 pe Pietonalul „Unirii”.

Acțiunile se vor derula cu sprijinul municipalității, care va asigura scena necesară, dar și scaunele pentru auditoriu.

Deja ai votat!
se încarcă...