A trecut Prutul sperând să ajungă în Franța

0

Un bărbat care a vrut să intre ilegal în România traversând râul Prut, a fost reţinut de polițiștii de frontieră botoșăneni. Întâmplarea s-a petrecut ieri, când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Românești patrulau în zona din apropierea malului râului Prut și l-au surprins pe un bărbat, cu hainele ude, care mergea dinspre frontieră spre orașul Ștefănești.

Oprit de patrulă, bărbatul a susținut că nu are niciun document de identitate asupra lui, iar din acest motiv a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Românești în vederea stabilirii identităţii. În urma cercetărilor efectuate, cei din cadrul SPF Românești au stabilit că bărbatul, S.R., în vârstă de 37 de ani, din Republica Moldova, tocmai trecuse râul Prut înot cu intenţia de a ajunge în Franța, unde spera să-și găsească un loc de muncă.

Acuzat de trecere frauduloasă a frontierei de stat, moldoveanul s-a ales cu un dosar penal, iar în baza acordului de readmisie încheiat între România şi Republica Moldova el a fost repatriat în cursul zilei de ieri.

Deja ai votat!
se încarcă...