Apel la 112 de la un pacient din Spitalul Județean

0

Un bărbat din Zlătunoaia s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a alertat 112 că este sechestrat. În vârstă de 44 de ani, bărbatul a sunat la 112 în seara zilei de joi, acuzând că este sechestrat în satul natal de către o familie cu care acesta este vecin.

Operatoarele 112 au acordat apelului importanța maximă și au început imediat localizarea, numai că aceasta arăta că apelul venea din Botoșani, mai exact din zona Spitalului Județean.

Între timp, acesta a încheiat apelul și nu mai răspundea la telefon cănd era sunat de cei de la 112. Ulterior, operatoarele 112 au început să îl caute în bazele de date și au descoperit că acesta figura ca transportat cu ambulanța pe data de 20 la spital, iar registrele unității arătau că acesta era internat pe secția de chirurgie generală a unității sanitare. Ulterior, polițiștii i-au făcut acestuia o vizită pe secție, pentru a-l și amenda. “Din fericire, fapta s-a infirmat. Se pare că cel care a sunat ar suferi și de o serie de afecțiuni de natură psihică și va fi sancționat pentru apelare nejustificată”, a precizat agentul Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

De altfel, ulterior bărbatul a și fost direcționat cu o ambulanță către secția de psihiatrie a Spitalului Județean pentru o evaluare de specialitate.

Deja ai votat!
se încarcă...