De la Botoșani, Barna îi cere lui Iohannis să nu accepte nominalizarea PSD la Ministerul Justiției

0

Președintele USR și totodată candidatul Alianței USR-PLUS 2020 în alegerile prezidențiale, Dan Barna, a ajuns în premieră, în această după-amiază, la Botoșani.

Pe lângă acțiunile de strângere de semnături la care participă, Dan Barna a susținut o conferință de presă în care a ținut să-și precizeze viziunea sa asupra vieții politice din țară. El și-a început conferința cu un atac la adresa partidului de guvernământ pe care-l acuză că se joacă de-a guvernarea. „În cursul acestei zile, PSD tocmai a nominalizat noi miniștri, al 72-lea, al 73-lea și al 74-lea ministru. Nicio echipă de juniori care selectează puștani pentru a vedea dacă se pricep la fotbal nu au o asemenea fluctuație precum guvernul României. PSD tratează guvernul României cu un dispreț extraordinar. În trei ani am avut 74 de miniștri. Pare că România este o pistă de încercare pentru nivelul de incompetență al PSD. La Educație, de când am venit doamna Dăncilă, am avut cinci miniștri. Nu putem avea vreo speranță că această țară poate să înceapă să se însănătoșească”, a declarat Dan Barna, care a acuzat cel mai dur nominalizarea Danei Gârbovan la Ministerul Justiției: „Nominalizarea doamnei Gârbovan astăzi, de către PSD, pentru poziția de ministru al Justiției, este un semnal foarte dur din partea PSD că va începe din nou presiuni asupra Justiţiei. Doamna Gârbovan a fost unul dintre cei mai vocali susținători ai reformei Dragnea – Iordache, reformă între ghilimele foarte mari, pe care i-a avut sistemul… Îi cer președintelui Iohannis să refuze această nominalizare și să folosească toate pârghiile pe care poziția de președinte i le pune la dispoziție pentru a nu avea din nou un susținător a atacului asupra justiției din postura de ministru al Justiției. După domnul Toader, doamna Gârbovan at fi o opțiune și mai proastă”.

În acest context, Dan Barna și-ar dori ca „România să arate că se însănătoșește” și la prezidențiale, în turul doi să fie doi reprezentanți ai dreptei, iar la insistența presei sugerând că l-ar susține pe Iohannis dacă acesta va fi în turul doi cu Dăncilă. În perspectiva alegerilor locale, Dan Barna susține că în ciuda libertății pe care o au filialele locale, „PSD nu este, în nicio secvență, partener de alianță”.

Deja ai votat!
se încarcă...