Probleme de proprietate la Cornișa

0

Probleme de proprietate la Cornișa.

Primăria comunei Curtești a notificat Primăria Botoșani că Parcul Regional de Agrement Cornișa se întinde și pe teritoriul său, teren care ar aparține unor locuitori de pe raza comunei. Este vorba de o suprafață de aproximativ un hectar în lateralul parcului spre Manolești. Mai exact, Cornișa ar fi preluat capete de tarla care de la suprafețele de fânețe pe care le dețin oamenii în acea zonă. Am notificat Primăria Botoșani despre această situație și așteptăm răspunsul. Este vorba de o suprafață de aproximativ 9.000 de metri pătrați, de fânețe, care aparțin la 10-15 persoane”, a declarat primarul comunei Curtești, Anton Maricel. 

Primăria Botoșani susține că a intabulat terenul

Situația este cunoscută la nivelul Primăriei Botoșani, reprezentanții acesteia susținând că ei nu au  nicio vină în această speță și că au intabulat terenul fără ca reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Botoșani să ridice vreo obiecție. Avem coordonate stereo pe toată suprafața de la Cornișa. Noi am intabulat terenul, care include și acea suprafață, fără ca cei de la Cadastru să sesizeze vreo neregulă. Ei se bazează pe un registru agricol mai vechi. Am trimis un răspuns în acest sens către Primăria Curtești”, a declarat viceprimarul Marian Murariu.

În aceste condiții, cel mai probabil, proprietarii de vor fi nevoiți să se adreseze instanțelor de judecată, miza fiind o eventuală despăgubire pe care ar putea-o obține de la municipalitate pentru suprafața de teren pe care Parcul Cornișa o folosește în prezent. „Nu știu care va fi rezolvarea. Așteptăm răspunsul de la Primăria Botoșani, iar proprietarii vor fi cei mai în măsură să ia o decizie, a mai declarat primarul Anton Maricel.

Parcul se întinde pe aproape 50 de hectare

Parcul regional de agrement turistic şi sportiv Cornişa se întinde pe o suprafață de aproximativ 50 de hectare, mai exact de 48,386 ha, potrivit proiectului depus spre finanțare europeană. Din această suprafață, aproape jumătate o constituie zona construită sau amenajată a obiectivelor. Potrivit autorităților locale, suprafața în litigiu este teren extravilan și nu afectează obiectivele parcului.

Lucrările la Parcul Cornişa au început în iunie 2013 şi trebuiau să fie finalizate în 2016, însă cum acest lucru nu s-a întâmplat municipalitatea a pierdut aproximativ 10 milioane de lei din finanţarea europeană. La startul proiectului, 50% din valoare erau fonduri nerambursabile şi 50% era contribuţia Primăriei Botoşani. În final, acest parc de agrement a costat aproximativ 18 milioane de euro, primăria Botoşani a pus 14 milioane de euro, iar suma nerambursabilă a fost de doar patru milioane de euro.

+0 -0
se încarcă...