joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTSute de locuri în muncă în străinătate prin EURES

Sute de locuri în muncă în străinătate prin EURES

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 414 locuri de muncă vacante, cele mai multe în Olanda (135), Germania (116) şi Austria (84).

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Olanda are nevoie de culegător de fructe, instalator sanitar, de încălzire şi aparate de aer condiţionat, muncitor în sera de flori, muncitor în producţia de roşii, muncitor necalificat în grădinărit, procesor bulbi de flori.

Germania caută ajutor la curăţenie, bucătar, bufetier, cameristă, chef de partie, chef de rang, commis de rang, consultant IT, demichef de rang, dezvoltator software, electrician, junior chef/ sous chef, manager recepţie, manipulant mărfuri, mecanic de proces – maşini producţie muluri, mecanic maşini de prelucrare a plasticului, menajeră, operator stivuitor, ospătar, parchetar, preparator de îngheţată, recepţioner, specialist în confecţionare mobilă, specialist IT.

Austria are nevoie de electrician, faianţar, instalator sanitar şi de încălzire, lăcătuş mecanic în construcţii, montator de mobilă, operator CNC, reactJS frontend developer, stivuitorist, tâmplar producţie de mobilier, tâmplar de ferestre.

Alte ţări care oferă locuri de muncă sunt Norvegia (49 locuri de muncă pentru: electrician, instalator, mecanic auto, montator folii ferestre / parbrize maşini, ospătar, tâmplar / dulgher, tinichigiu auto, vopsitor auto), Spania (15 locuri de muncă pentru tehnician mecanic și electric la întreţinere echipamente), Slovacia (12 locuri de muncă pentru sticlari), Slovenia (trei locuri de muncă pentru: bucătari şi programatori).

Persoanele cu domiciliul în judeţul Botoşani interesate trebuie să se adreseze consilierului EURES, Gabriela Drobotă din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoşani, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, CV, adeverinţă medicală „apt pentru muncă”. Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...