marți, martie 19, 2024
AcasăLocal BTFinele PSD iau cu asalt posturile din agricultură (video)

Finele PSD iau cu asalt posturile din agricultură (video)

Instituțiile din agricultură sunt preferatele politicienilor de la putere. Cu puțin timp înainte de alegeri, poate semn tocmai că se gândesc că pierd puterea, social-democrații au luat cu asalt posturile de funcționari publici, în special pe cele din domeniul agricol. Ultimele intrate pe listă sunt cele de la Direcția Agricolă și Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) Botoșani.

Fina lui Budăi la Direcția  Agricolă

La începutul lunii, Direcția Agricolă a organizat un concurs pentru ocuparea unui post de consilier debutant la care s-au înscris 25 de candidați. Marea câștigătoare a fost fina ministrului Marius Budăi, Alina Grosu , care a luat 55 de puncte atât la scris, cât și la interviu. Situația a fost răsturnată la interviu, unde celălalt concurent care a trecut de proba scrisă, cu 62 de puncte, a obținut doar 30 de puncte.

La Direcția Agricolă lucrează și soția ministrului Muncii, Simona Budăi.

Marius Budăi susține că nu a intervenit în vreun fel pentru ca postul să fie obținut de fina sa, care de altfel nu și-ar fi dorit acest post tocmai din cauza relațiilor dintre ei pentru a nu-i face probleme.

Fina Doinei Federovici la ANIF

Tot o fină, dar de data aceasta a senatorului PSD Doina Federovici, Andreea Anton, fiica preotului Petru Fercal de la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” a luat concursul de consilier juridic în cadrul ANIF, instituție condusă, la Botoșani, de mai bine de jumătate de an de Liviu Ștefan, nepotul primarului din Vorona, social-democratul Aurel Ștefan, dar care în momentul instalării în funcție a ținut să precizeze că aceasta nu s-a produs pe linie politică.

A fost concurs organizat de instituție, organizat de București”, a declarat Liviu Ștefan, în cadrul conferinței de presă a PSD.

Andreea Anton a luat 91 de puncte la scris și 87 la interviu, în timp ce contracandidatul său, Ionuț-Ovidiu Cioabă, a obținut 55 de puncte la scris și a absentat la interviu.

Social-democrații se victimizează

Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani, a respins mereu acuzațiile de intervenție în angajările din instituțiile publice ale membrilor PSD sau ale apropiaților liderilor organizației locale a partidului de guvernământ. „Eu nu cred că se poate pune problema aşa, dar, din păcate, așa sunt vremurile. Nu mai contează ce competențe ai, ci contează că ești fiul, fiica, fina, etc. Este dreptul fiecărui tânăr să se înscrie la un concurs”, a declarat Doina Federovici, subliniind că fina sa a dat examenul la București.

Un alt lider politic PSD Botoșani acuzat, în special de funcționarii de la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA), că a facilitat angajările camarilei de partid, senatorul Lucian Trufin, a avut aceeași poziție ca Doina Federovici: „Acum ca să fim corecți nu am fost acuzat doar eu. Sunt doar acuzații și eu aș vrea să vă întreb. Eu am un băiat de 15 ani și mă întreb, când o să împlinească 18 ani sau o să termine o facultate, nu are niciun drept să se angajeze în România? Ce ar trebui să facă?”

Val de angajări pesediste la stat în ultima perioadă

În ultima perioadă tot mai mulți social-democrați sau apropiați ai liderilor partidului de guvernământ au intrat în rândul funcționarilor publici. Cele mai stridente cazuri sunt cele de la APIA, unde Lăcrămioara Pătrăuceanu, soţia unuia dintre liderii PSD Botoşani, consilierul judeţean Constantin-Neculai Pătrăuceanu, a avut o ascensiune fulminantă și numai într-un an a ajuns director economic. După aceste dezvăluiri din presă, angajaţi APIA au acuzat că instituţia a fost politizată de către actuala conducere, care a preferat să aducă prin transfer oameni apropiaţi de PSD, decât să scoată posturile la concurs. Exemplele furnizate de angajaţii APIA, pe lângă cel al Lăcrămioarei Pătrăuceanu, se referă la Andreea Cocoi şi Alexandru Pomparău, ultimul care în mai puțin de un an a schimbat trei instituții publice: a intrat în rândul funcționarilor la Primăria Hilișeu-Horia, s-a transferat la APIA și apoi la Vama Stânca.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
1.7 ° C
1.7 °
1.6 °
88 %
1.3kmh
92 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
9 °
vin
6 °
sâm
5 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De pe vremea când polițiștii și pompierii își ofereau flori unul altuia de Ziua femeii.

EDITORIAL

„Măi, Adriane, ce blestem o fi pe poporul ăsta de a ajuns până la urmă să aleagă între doi foşti comunişti?“. Este celebra replică...

EPIGRAMA ZILEI

Ar fi fost chiar anormal Să vrea post de preşedinte. El, la învârtit cuvinte, Fiind … ”Crin imperial” !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...